Varaždin pobjedom do drugog mjesta, Ivančica slavila protiv Petra Zrinskog Foto: Martin Novosel

Varaždin pobjedom do drugog mjesta, Ivančica slavila protiv Petra Zrinskog

vv | 4.3.2024. u 08:37h | Objavljeno u Sport

U predzadnjem 21. kolu Druge ML Sjever, oba predstavnika iz županije, Varaždin i Ivančica su upisali gostujuće pobjede. Varaždin je na gostovanju kod Labrade 1971 Žurko slavio sa 87:69, dok je Ivančica slavila na gostovanju kod Petra Zrinskog sa 81:66.

Najbolji u slavlju Varaždina kod Labrade bio je Luka Čevra sa 25 koševa, dok su Kruno Smontara i Lovre Štambuk zabili 18 koševa, dok su najbolji strijelci u pobjedi Ivančice bili Dean Herceg sa 23 koševa, dok je Stjepan Herceg zabio 20 koševa.

Varaždin je pobjedom zasjeo na drugo mjesto tablice sa 18 pobjeda i tri poraza, s obzirom da je Radnik kiksao porazom kod Vedija i pao na treće mjesto tablice, dok je Ivančica šesta sa 12 pobjeda i devet poraza, a Podravac je s 19 pobjeda i dva poraza i dalje vodeća momčad lige. U posljednjem 22. kolu će pasti odluka o prvaku Druge ML Sjever, Varaždin će ugostiti Virku, Ivančica će ugostiti Bjelovar dok će vodeći Podravac igrati protiv Petra Zrinskog na domaćem terenu.

Varaždin se nada da bi osvajanjem drugog mjesta mogli igrati kvalifikacije za Prvu mušku ligu, s obzirom da je Podravac prošle sezone igrao kvalifikacije za popunu Prve lige kao prvak, osvojio drugo mjesto kvalifikacije čime su ostvarili plasman u viši rang, ali su na kraju odustali od toga pa postoji mogućnost da će i ove sezone odustati od kvalifikacija.