Varaždin pobijedio Radnika u Križevcima, vodeću momčad Druge ML Sjever Foto: Martin Novosel

Varaždin pobijedio Radnika u Križevcima, vodeću momčad Druge ML Sjever

vv | 5.2.2024. u 07:58h | Objavljeno u Sport

Nakon što su u prethodnom kolu ostvarili pobjedu protiv aktualnih prvaka Podravca iz Virja, KK Varaždin je u posljednjem 17. kolu Druge ML Sjever ostvario još jednu veliku pobjedu svladavši vodeću momčad lige Radnika iz Križevca na gostovanju sa 84:72. Najbolji u redovima Varaždina bili su Lovre Štambuk sa 21 košem, Manuel Novak sa 19 koševa i Filip Majdak sa 17 koševa. 

- Radnik je momčad koja ide na naslov prvaka ove godine, klub je koji ima jako dobru financijsku situaciju i tako su doveli tri igrača koja su im omogućila da jesenski dio sezone odigraju bez poraza. Mi smo znali da idemo na teško gostovanje, protiv agresivnog protivnika, međutim bili smo uvjereni do možemo dobiti to. U prvom poluvremenu smo odigrali slabije, nismo se držali dogovora, ali smo se uspjeli vratiti i vrlo brzo smo došli do vodstva i na kraju pobjede - istaknuo je Igor Jakšić, trener KK Varaždina.

Do pobjede u 17. kolu je stigla i Ivančica koja je na gostovanju svladala Koprivnicu sa uvjerljivih 46:77. Leonardo Matuza je bio najbolji strijelac momčadi iz Ivanca sa 35 koševa, dok je Petar Košćak zabio 16 koševa u pobjedi Ivančice. Varaždin je četvrtoplasirana momčad lige sa 13 pobjeda i tri poraza, dok je Ivančica peta sa devet pobjeda i osam poraza.

U sljedećem 18. kolu, Varaždin dočekuje Međimurje, a Ivančica Vedija.