Varaždin pobijedio Osijek II s 4:1, hat trick Senića, lider s 5 bodova prednosti odlazi na noge Rudešu

| 23.4.2022. u 19:50h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice u Varaždinu, lider prvenstva pobijedio je drugu momčad Osijeka 4:1, s tri gola Mateja Senića i jednim Matije Kolarića, dok je za goste strijelac bio Dario Pudić iz kaznenog udarca. Varaždin derbi 26. kola s Rudešom sljedeće subote dočekuje s 5 bodova prednosti, s obzirom da je Rudeš danas izgubio u Rijeci od Opatije 3:1.

Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade vremena.

U 84. minuti Lusavec snažnim udarcem poslao loptu zamalo pored lijeve vratnice gola Osijeka.

U 79. minuti izmjene kod Osijeka i Varaždina, kod domaćina igru je napustio Posavec a ušao je Belcar.

U 68. minuti opomenut je Domjanić, koji je prije minutu ušao u igru umjesto Igreca.

U 64. minuti Varaždin je ostao s igračem manje pocrvenio je Matija Kolarić jer je obranio gol rukama. Kazneni udarac za goste iskoristio ga je Dario Pudić i smanjio vodstvo Varaždina na 4:1.

GOOOL U 53. minuti Urata je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor gdje je najviši u skoku bio Senić, koji je loptu glavom pospremio u mrežu za 4:0. Hat - trick Mateja Senića.

U 52. minuti Brodić je s oko 17 metara pucao u desnu stranu gola gostiju, vratar gostiju loptu je skrenuo u korner.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Uoči drugog poluvremena dvije izmjene u momčadi Osijeka. Umjesto Karamatića i Baića u igri su Bakić i Stanušić.

Kraj prvog poluvremena, Varaždin s dva gola Senića i jednim Kolarića ima vodstvo nad drugom momčadi Osijeka 3:0. Rudeš je izgubio u Rijeci od Opatije rezultatom 3:1.

GOOOL Igrala se 43. minuta kada je Šego primio loptu u kaznenom prostoru i odigrao desno do sebe za Kolarića, koji je snažnim udarcem pogodio mrežu gola gostiju za vodstvo od 3:0.

U 41. minuti stigla je infromacija da Opatija vodi protiv Rudeša 3:1, što je izazvalo oduševljenje na Gradskom stadionu i skandiranje "Opatija, Opatija...".

U 39. minuti slobodan udarac za Varaždin sa 18 metara lijevo iskosa, ali Postonjski pogađa živi zid.

U 35. minuti opomenut je Antonijo Ivandić.

U 32. minuti s oko 25 metara desno iskosa udarac je isporobao Teklić, ali je golman Kolić uhvatio loptu.

U 29. minuti udarac igrača druge momčadi Osijeka, točnije Daria Pudića, no njegov snažan udarac po sredini gola završio je u rukama golmana Sentića.

U 29. minuti Šego je išao sam prema golu Osijeka, ali je uputio udarac pored gola.

U 28. minuti nakon kornera lopta odbijena do Senića, koji ju s 18 metara snažnim udarcem šalje zamalo pored desne vratnice gola druge momčadi Osijeka.

GOOOOL Varaždin od 17. minute ima vodstvo od 2:0, a ponovno je strijelac Matej Senić, koji je odbijenu loptu od golmana gostiju poslao u mrežu.

U 16. minuti velika prilika Varaždina. Posavec je ubacio s lijeve strane, a pred golom je u skoku bio Senić i pucao, ali je golman izbio loptu u korner.

GOOOL Od 13. minute Varaždin vodi 1:0. Slobodan udarac za Varaždin bio je s 25 metara desno iskosa. Loptu je u kazneni prostor ubacio Postonjski, najviši je u skoku pred golom bio Senić i loptu glavom zakucao u mrežu za 1:0.

U 10. minuti Šego je izašao sam pred golmana Kolića i dao si je for u desnu stranu, nakon čega je s loptom otišao blizu granice kaznenog prostora, da bi na kraju izgubio loptu.

U 6. minuti nakon ubačaja Urate po zemlji s lijeve strane Posavec je iz neposredne blizine pogodio desnu vratnicu gola druge momčadi Osijeka.

Varaždin je oduzeo loptu, uslijedio je brzi napad i udarac Šege s oko 16 metara po zemlji zamalo pored desne vratnice u 56 sekundi susreta.

Prvi su s centra krenuli igrači Osijeka. Gol Varaždina je kod južne tribine Gradskog stadiona.

Sudac je Darko Matanić iz Vinkovaca, a pomažu mu Stipe Brajković iz Šibenika i Duje Sarić iz Prugova, dok je četvrti sudac Patrik Kolarić iz Strahoninca.

Druga momčad Osijeka počela je utakmicu u crvenim dresovima u sastavu: Kolić, Kuprešak T., Alexander, Stranput, Unušić, Kuprešak M.,Pudić, Hanuljak, Karamatić, Bajić i Ivandić.

Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima u sastavu: Sentić, Brodić, Igrec, Postonjski, Teklić, Posavec, Šego, Kolarić,Urata, Škaričić i Senić. U prvobitnom objavljenom sastavu bio je i Herrera, ali je uoči utakmice došao novi zapisnik bez Herrere, a u početnih 11 je Igrec.

Na klupi su još: Zelenika, Karabatić, Lusavec, Vugrinec, Belcar, Jagić, Mekić i Domjanić.

Kod druge momčadi Osijeka na klupi za pričuve su četiri igrača i pričuvni vratar.

Iako se najavljivalo da će možda izostati iz momčadi zbog ozljeda Postonjski i Urata su u početnih 11, dok nema Bagadura.

U 18 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu počela je utakmica 25. kola Druge HNL između Varaždina i druge momčadi Osijeka, vrlo bitan susret za domaći sastav.