Trenutak iz 4. minute kada je Ivan Posavec udarcem glavom donio vodstvo Varaždina u nadmetanju s Hajdukom Foto: Krešimir Đurić

Varaždin pobijedio Hajduk 4:2 i došao do treće pobjede

| 12.12.2020. u 18:52h | Objavljeno u Sport

GOOOLL Obregon za 4:2. Treća pobjeda Varaždina u ovom prvenstvu.

Iz slobodnog udarca Senić je prebacio u desnu stranu za Petkovića koji je pucao, ali je vratar Posavec zaustavio njegov udarac.

U prvoj minuti nadoknade Jradi je pucao zamalo pred desne vratnice.

Igrat će se najmanje 5 minuta sudačke nadoknade vremena.

U 87. minuti opomenut je Dinko Horkaš, zbog zadržavanja igre-.

U 86. minuti dvije izmjene kod Varaždina umjesto Tkalčića i Posavca u igri su Memija i Milić.

Hajduk i dalje ide prema golu Varaždina ne bi li izjednačio rezultat.

U 80. minuti opomena Jradiju, nakon žutog kartona kraća svađa među igračima Hajduka.

U 78. minuti ponovno je Caktaš zatresao mrežu Varaždina. S desne je strane snažno pucao Gyurcso, Horkaš je odbio loptu točno do Caktaša, koji ju je iz blizine poslao u mrežu za 3:2.

U 77. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto ozlijeđenog Grgeca u igru je ušao Elezi.

U 74. minuti ddobra udarac Gyurcsa s desne strane kaznenog prostora vratar Korkaš je rukom skrenuo u svioju desnu vratnicu od koje se odbila u polje.

U 72. minuti nakon ubačaja s lijeve strane Caktaš je bio u kaznenom prostoru Varaždina i ubačenu loptu proslijedio u lijevu stranu gola Horkaša.

U 70. minuti prva izmjena kod Varaždina, umjesto Leona Benka u igru je ušao Vinko Petković.

U 68. minuti opomenut je Matej Senić.

U 67. minuti Diamantakos nakon što se oslobio Stolnika koji mu je bio na leđima, pucao je po zemlji s 15 metara, lopta je otišla pored lijeve vratnice gola Horkaša.

U 65. minuti nakon ubačaja Posavca s desne strane na 7 metara od gola skočio je Obregon i pucao glavom ali je vratar Posavec uhvatio njegovu loptu.

GOOOL Nakon pregleda na VAR-u sudac je pokazao na centar, što znači da je Matje Senić donio treći gol Varaždinu u 58. minuti

U 58. minuti kormer s desne strane za Varaždin. Vratar Posavec je ispustio loptu koju je za kratko imao u svom posjedu, ispalu loptu Senić je poslao loptu u mrežu, ali je sudac pokazao da je prekršaj nad golmanom Hajduka. Sudac ide situaciju provjeriti na VAR-u.

U 56. minuti opomena za Dajmana Daničića zbog prekršaja nad Jariom.

U 54. minuti sjajna prilika za Varaždin, Benko je izašao sam pred Posavca i pokušao ga prebaciti, ali je istrčali Posavec uspio zaustaviti njegovu loptu.

Hajduk ima više lopte u nogama, ali bez opasnosti po gol Horkaša.

Počelo je drugo poluvrijeme. Trener Hajduka Boro Primorac odlučio se na dvije izmjene igru su napustili Nejašmić i Brnić, a ušli su Gyurcso i Jairo. U Varaždinu nema promjena u momčadi u odnosu na sastav koji je počeo susret.

Kraj prvog dijela golovima Posavca u 4. i Grgeca u 32. minuti Varaždin protiv Hajduka ima 2:0.

Minuta sudačke nadoknade vremena.

U 44. minuti opomena Dimitrovu jer je na sredini terena srušio Obregona. Mogao je Dimitrov i pocrvenjeti.

Završnica je prvog dijela, Varaždin i dalje vodio 2:0, Hajduk skroman.

U 35. minuti prva prilika za Hajduk na susretu. Loptu je povratnu s desne strane dobio Jurić koji je desno iskosa pucao visoko preko gola.

GOOOOOOL U 32. minuti drugi korner za Varaždin s lijevs strane, loptu je u kazneni prostor ubacio Drožđek, a pred golom Hakduka najviši je u skoku bio Grgec i loptu glavom poslao u mrežu.

U 30. minuti opasnost pred golom Varaždina, ali je Diamantakos igrao rukom prilikom prijema lopte, a upućen udarac je otišao pored gola.

U 23. minuti opomenut je pomoćni trener Varaždina Dario Jertec, očito zbog prigovora glavnom sucu zbog nedosuđenog kaznenog udarca.

U 20. minutiu skočičli su Varaždinci jer je igrača Hajduka Nejašmića u kaznenom prostoru lopta pogodila u ruku,ali utakmica je nastavljena. Očita pogreška suca Čuljaka.

U 19. minuti izmjena kod Hajduka, umjesto ozljeđenog Umuta u igru je ušao Diamantakos.

U 18. minuti kraći prekid jer je Umut ostao na travi pred kaznenim prostorom Varaždina i ukazuje mu se pomoć. Varaždinci su izbacili loptu u aut da bi se Umutu ukazal pomoć.

U 11. minuti velika greška Vuškovića pred vlastitim kaznenim prostorom, loptu je uzeo Obregon, koji se odlučio na udarac sa ruba kaznenog prostora, ali je vratar Posavec obranio njegov udarac po zemlji i spasio svoju momčad od drugog gola.

Trenerski dvojac Kastel - Jertec stalno je na nogama, a s nogu na rubu svog trenerskog prostora utakmicu prati i trener Hajduka Boro Primorac.

Golom Posavca u 4. minuti glavom Varaždin je poveo protiv Hajduka 1:0. Akcija Varaždina išla je po lijevoj strani, Daničić je s ruba kaznenog prostora s lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor gdje je u skoku bio Posavec i loptu glavom poslao u mrežu nemoćnog hajdukovog vratara Posavca.

Glavni sudac današnje utakmice je Ante Čuljak iz Zagreba, pomagat će mu Vedran Đurak iz Stupnog i Dejan Vuković iz Zagreba, a četvrti sudac je Tomislav Bionda iz Zaprešića. VAR sudac je Ivan Vučković iz Zagreba, a asistent VAR suca je Bojan Zobenica iz Velike Gorice.

Trenerski dvojac Varaždina Zoran Kastel i Dario Jertec odlučio se utakmicu početi s dva napadača Obregonom i Benkom. Sastav Varaždina: Horkaš, Grgec, Stolnik, Pellumbi, Daničić, Tkalčić, Posavec, Senić, Benko, Drožđek i Obregon. Trener Hajduka Boro Primorac susret je počeo sa slijedećih 11: Posavec, Dimitrov, Nejašmić, Jakoliš, Caktaš, Umut, Brnić, Jurić, Dolček, Vušković i Jradi.

U 17.05 sati počeo je susret 15. kola HT Prve hrvatske nogometne lige između Varaždina i Hajduka.