VARAŽDIN Otvorena dva savjetovanja o programima javnih potreba u sportu Foto: VV arhiva / ilustracija

VARAŽDIN Otvorena dva savjetovanja o programima javnih potreba u sportu

Varaždinske vijesti | 26.7.2023. u 15:33h | Objavljeno u Sport

U razdoblju od 25. srpnja do 25. kolovoza Grad Varaždin provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom usvajanja Odluke o izvršavanju programa javnih potreba u sportu Saveza akademskih sportskih udruga.

Kako pojašnjavaju iz gradske uprave, Zakon o sportu obvezuje jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave da općim aktom detaljnije propisuju kriterije financiranja javnih potreba u sportu, mjerila za osiguranje sredstava, metodologiju i rokove za izradu i dostavu prijedloga programa javnih potreba, način izvršavanja programa javnih potreba, način i rokove izvještavanja o provedbi programa javnih potreba te metodologiju izrade financijskih planova korisnika javnih potreba u sportu.

U istom razdoblju, od 25. srpnja do 25. kolovoza, provodi se i savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom usvajanja Odluke o izvršavanju Programa javnih potreba u sportu Školskog sportskog saveza Grada Varaždina.

Ovom Odlukom propisuju se kriteriji financiranja Programa javnih potreba u sportu Školskog sportskog saveza Grada Varaždina, mjerila za osiguranje sredstava, metodologija i rokovi izrade i dostava prijedloga, način izvršavanja te način i rokovi izvještavanja o provedbi Programa javnih potreba u sportu Školskog sportskog saveza Grada Varaždina.

- Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja - ističu iz Grada.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2023-godini/ , pod rednim brojem 25 (za nacrt Odluke o izvršavanju programa javnih potreba u sportu Saveza akademskih sportskih udruga) te pod rednim brojem 26 (za nacrt Odluke o izvršavanju Programa javnih potreba u sportu Školskog sportskog saveza Grada Varaždina).

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem obrasca dostupnog na web stranici Grada, zaključno do 25. kolovoza, na adresu: Grad Varaždin, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Petra Preradovića 10, Varaždin, s naznakom: "Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o izvršavanju programa javnih potreba u sportu Saveza akademskih sportskih udruga", odnosno "Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o izvršavanju Programa javnih potreba u sportu Školskog sportskog saveza" ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .