ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Varaždin osvojio bod u Osijeku, Horkaš obranio jedanaesterac Mierezu u završnici

| 2.5.2021. u 21:03h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Kraj susreta Varaždoin je osvojio veliki bod u brobi za ostanak odigravši s Osijekom u Gradskom vrtu 1:1. Varaždin je poveo golom Obregona u 69. minuti, a izjednačio je Mierez u 74. minuti susreta.

Horkaš je obranio udara Miereza s bijele točke u 9. minuti nadoknade. loptu je uputio u lijevu stranu njegova gola.

Nakon gledanja snimke Kulušić je pokazao na bijelu točku za Osijek. Kod lopte je Mierez.

U 96. minuti provjerava se navodno igranje rukom igrača Varaždina u kaznenom prostoru. Rukom je navodno igrao Novoselec koji je bio u duelu sa Santinijem.

93. minuta, Igru napušta Posavec, a ulazi Glavina.

Pet minuta sudačke nadoknade vremena.

U 88. minuti Posavec je promašio vrata Osijeka nakon kontre Varaždina sa šest metara. loptu mu je s desne strane ubacio Peco.

U 86. minuti igru napušta Vuk a ulazi Urata, kojeg nije bilo zbog ozljede od 14. ožujka.

Horkaš se digao utakmica se nastavlja.

U 85. minuti prekid utakmice jer je Horkaš nakon duela s Mierezom ostao ležati na travi.

U 84. minitu Horkaš je obranio udarac iz blizine i izbacio loptu u korner.

U 83. minuti osmi korner za osijek s lijeve strane.

U 79. minuti opomenut je Ćelić zbog prekršaja nad Santinijem na sredini terena.

U 77. minuti opomenut je Lopa zbog prekršaja nad Đurasekom na sredini terena.

U 76. minuti izmjene kod Varaždina umjesto Obregona i Elezija u igri su Peco i Grgec.

U 74. minuti Osijek je izjednačio. Horkaš je zaplivao nakon ubačaja lopte u kazneni prostor s lijeve strane, a krivu procjenu golmana Varaždina iskoristio je Mierez i loptu glavom poslao u mrežu.

U 72. minuti umjesto Pilja i Bohara u igri su Lopa i Erceg.

GOOOOOL Obregon udarcem s oko 20 metara dovodi Varaždin u vodstvo od 1:0 u 69. minuti susreta. Snažno tučena lopta Obregona završila je u desnom gornjem kutu nemoćnog Ivušića.

U 68. minuti pilj je pucao prema golu s oko 25 metara, ali je Horkaš obranio njegov udarac. Prvi udarac Osijeka u okviru gola varaždina.

U 65. minuti prilika za Osijek, ali je lopta otišla van kaznenog prostora,na pet metara, pred golom Varaždina tražio se Mierez ali je lopta bila prebrza za njega.

U 63. minuti opomena Vuku.

U 63. minuti sjajna prilika za Varaždin imao ju je Obregon nakon primanja lopte iz auta s lijeve strane, ušao je u kazneni prostor po lijevoj strani, ali je Ivušić tijelom obranio udarac Obregona iz blizine

U 61. minuti opomet je Cheberko zbog prekršaja nad Obregonom na sredini terena.

Prošlo je sat vremena igre, golova i dalje nema.

U 59. minuti opomenut je Silva kod Osijeka, zbog prekršaja nad Đurasekom.

U 57. minuti izmjene kod Osijeka, igru je napustio Bočkaj a ušao je Jurčević, a umjesto Barišiča u igri je Santini.

U tijeku je 55. minuta prekid utakmice jer su na travnjaku Barišić i Obregon. Ukazuje im se pomoć. Barišić će morati čini se napustiti travnjak.

U tijeku je 52. minuta nema opasnosti po golmane.

Počelo je drugo poluvrijeme susreta u Gradskom vrtu.

Nema promjena u momčadima u odnosu na sastave koji su počeli ovu utakmicu.

U očekivanju smo drugog poluvremena susreta u Gradskom vrtu, nakon prvog dijela nije bilo golova.

Kraj prvog dijela, nakon prvog poluvremena nije bilo golova. U udarcima prema golu bilo je 4:1 za Osijek, u okvir gola 0:1 za Varaždin,u kornerima je bilo 4:3, a u posjedu lopte 63:37 posto.

Dvije minute sudačke nadoknade vremena.

U 44. minuti udarac  Kleinheislera s velike daljine po zemlji odlazi daleko od gola.

U 40. minuti korner za Osijek s lijeve strane, nema opasnosti.

U 39. minuti Škorić ispred Obregona izbacuje loptu u korner s lijeve strane za Varaždin.Nema opasnosti za gol osijeka nakon ubačaja Postonjskog.

U 38. minuti opomena za Posavca.

U 37. minuti sjajan udarac Elezija s oko 18 metara, loptu koja je išla u lijevu stranu gola gostiju Ivušić je loptu iozbacio u korner. nije bilo opasnosti nakon kornera.

U 35. minuti slobodan udarac za Osijek, zamalo go. Ubacio je Bohar lopta je sve preletjela došla na 7 metara i odskočila prema golu, ali je srećom otišla pored vratnice u gol aut.

U 32. minuti bio je napad Varaždina, ali su gosti pred kaznenim prostorom Osijeka izbacili loptu u aut jer je Bočkaj ostao ležati pred golom Varaždina.

Prošlo je pola sata utakmice, rezultat je i dalje 0:0.

U tijeku je 27. minuta, posjed lopte 64:36 posto u korist domaćina.

U 22. minuti korner za Osijek s lijeve strane. Kod lopte je Bočkaj. Novoselec je ubačenu loptu odbio glavom van kaznenog prostora.

U 20. minuti nakon duge akcije Pilj je s oko 20 metara pucao prema golu, od bloka se lopta odbila u korner. Korner s desne strane, Varaždin se obranio.

U 14. minuiti pao je Bohar u kaznenom prostoru Varaždina nakon duela s Novoselecom, provjerava se na VAR-u ima li elemenata za kazneni udarac. Nema kaznenog udarca.

U tijeku je 12. minuta do sada nije bilo opasnosti pred golovima Ivušića ili Horkaša, točnije nije bilo udaraca prema golu.

U 9. minuti prvi prekršaj na susretu načinio ga je Ćelić na sredini terena koji pripada Varaždinu.

U 7. minuti korner za osijek s desne strane izveo ga je Bočkaj, nema opasnotzi po gol Horkaša.

U 5. minuti prvi korner na susretu za Varaždin s desne strane. Postonjski je ubacio ali je lopta preletjela sve u kaznenom prostoru.

Utakmicu će suditi Dario Kulušić (Šibenik), a pomagat će mu Goran Perica (Šibenik) i Mario Pepur (Split).dok je četvrti sudac Ante Čuljak (Zagreb). VAR sudac je Fran Jović (Zagreb), a njegov asistent je Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Trener Osijeka Nenad Bjelica započeo je utakmicu sa slijedećih 11:Ivušić,Barišić,Škorić, Cheberko,Silva, Žaper,Pilj, Bočkaj, Kleinheisler,,Bohar, Mierez. Osijek je u bijelim majicama i plavim gačicama.

Trener Varaždina Zoran Kastel susret je počeo u sastavu: Horkaš,Memija,Ćelić, Stolnik, Novoselec, Postonjski, Posavec, Elezi, Đurasek,Vuk, Obregon. Varaždin je u narančastim dresovima..Na klupi su Zelenika, Grgec, Peco,Urata, Glavina,Kolarić, Herrera,Petrović i Cerovčec.

Zbog crvenog kartona u momčadi Varaždina nema Djoua, zbog tri žuta kartona Senića, a zbog ozljeda su izostali Tkalčić i Pellumbi.

Varaždin je trenutačno na 8. mjestu tablice, s 26 bodova, koliko ima i devetoplasirana Lokomotiva, a s jednim više od posljednjeplasirane istre 1961, dok je Osijek na drugom mjestu sa 67 bodova, 7 bodova manje od vodećeg Dinama.

Na stadionu u Gradskom vrtu u Osijeku u 19 sati i 5 minuta po ugodnom vremenu, uz temperaturu zraka od 17 celzijevih stuipnjeva, počeo je posljednji susret 32. kola HT Prve hrvatske nogometne lige između Osijeka i Varaždina, susret koji ima veliku važnost za obje momčadi. Osijek je bori za naslov, a Varaždin za ostanak u ligi.