Varaždin odlazi u karantenu uoči ogleda u Koprivnici, a Kastel ističe: U toj utakmici nam je cijela godina

| 21.5.2021. u 10:50h | Objavljeno u Sport

Sutra će se igrati utakmice 36.,posljednjeg kola u HT Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, a momčadi Varaždina to donosi gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa.

Varaždin na posljednjoj poziciji dočekuje posljednje kolo, s 28 bodova, jednim manje u odnosu na devetoplasiranu Istru 1961, koja će sutra biti gost Osijeka, te dva manje od Lokomotive, koja će gostovati na Poljudu kod Hajduka.

Po nekim računicama Varaždinu će možda i neriješeni rezultat biti dovoljan za ostanak u ligi, a s druge strane možda im ni pobjeda neće osigurati prvoligaški status sljedeće sezone.

- Nema nikakvih kalkulacija, moramo otići odigrati pravu, mušku utakmicu, ići na pobjedu i mislim da bi nas pobjeda trebala ostaviti u ligi - rekao je trener momčadi Varaždina Zoran Kastel, dajući do znanja da se razmišlja isključivo o pobjedi i osvajanju tri boda.

- Ne može se protiv nikoga igrati na nulu. Treba otići odigrati pravu utakmicu, samo spremni igrači mogu nastupiti. Svi znamo važnost te utakmice, u tom susretu nam je cijela godina. Bez ikakvih kalkulacija treba otići odigrati otvorenu utakmicu i pokušati izboriti pobjedu - naglasio je Kastel.

Pripreme za sutrašnje gostovanje bile su kao i za svaku drugu utakmicu.

- Analizirali smo suparnika, njihove dobre stvari pokušat ćemo anulirati, a njihove loše stvari pokušat ćemo materijalizirati u našu korist. Slaven Belupo je ekipa koja je starija, iskusnija, kompaktna i sigurno mjesto više na tablici ali imamo svoje probleme gledamo sebe i pokušat ćemo sve napraviti da se vratimo sretni u Varaždin - rekao je Kastel.

Momčad će prvi puta od kada je Kastel trener susret dočekati u karanteni.

- Idemo u karantenu u Ludbreg, da se igrači odmore, dodatno mobiliziraju i da zajedno i spremni dočekamo susret - ističe trener Varaždina.

Uoči posljednjeg kola nema igrača opterećenih kartonima.

- Vuk i Pellumbi su sitnije ozlijeđeni, ali nadam se da će biti spremni za sutrašnje nadmetanje, kao i svi ostali igrači, osim ozlijeđenih Djoua i Horkaša. Pred utakmicu ćemo odlučiti o početnih 11, jer samo maksimalno spremni mogu igrati ovaj susret - zaključio je Kastel.

Sutrašnja utakmica na stadionu u Koprivnici počet će u 17 sati kao i tri preostala susreta između Hajduka i Lokomotive, Osijeka i Istre 1961 te Rijeke i Gorice, a jedino će se utakmica između Dinama i Šibenika, koje rezultat ne može utjecati na poredak na tablici, igrati od 19 sati i 30 minuta i na njoj se nećže upotrebljavati VAR tehnologija.

Naime, HNS raspolaže s tri VAR sustava, a s obzirom na to da će četiri od pet utakmica početi u isto vrijeme, Savez je bio primoran posuditi jedan VAR sustav iz Poljske.

Sutrašnji susret u Koprivnici sudit će Ivan Bebek(Rijeka), a pomagat će mu Goran Pataki (Đakovo) i Bojan Zobenica (Velika Gorica), dok će četvrti sudac biti Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR sudac bit će Igor Pajač(Sv I Zelina), a njegov asistent Borut Križarić (Čakovec).