ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Varaždin na kraju godine pretrpio poraz 4:0 od Dinama u Maksimiru

| 19.12.2020. u 18:49h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, na kraju godine Varaždin, koji je bio desetkovan ozljedama uoči ovog susreta, pretrpio je poraz od 4:0 u nadmetanju s Dinamom u Maksimiru.Dva je gola postigao Petković, a po jednog Oršić i Hajrović.

Koprodukcija Tolića i Hajrovića i Hajrović je u prvoj minuti sudačke nadoknade postigao gol glavom za 4:0. Tiha provjera na VAR-u, ali gol je priznat. Jedva čekamo kraj susreta.

Igrat će se još najmanje 4 minute.

U 88. minuti kod Varaždina umjesto Obregona u igru ulazi Belcar

U 85. minuti nakon ubačaja Obrego.na s lijeve strane na 7 metara od gola pokušao je drožđek glavom, ali neprecizno.

U 84. minuti umjesto Elezija u igri je Mezga.

U 80. minuti kod Dinama su ušli Mišić, Hajrović i Tolić

Golom Petkovića iz kaznenog udarca u 79. minuti Dinamo je poveo 3:0. Horkaš je otišao u svoju lijevu, a lopta u njegovu desnu stranu gola.

Nakon provjere na ekranu sudac Kulušić je pokazao na bijelu točku za dinamo.

U 77. minuti tiha provjera da li je start Pellumbija nad Gvardiolom u kaznenom prostoru bio kazneni udarac za domaćina.

Posjed lopte i dalje uveliko na strani Dinama, a igra se 74. minuta susreta.

U 72. minuti opomena Đuraseku zbog prekršaja nad Jankovićem pred golom Varaždina. Slobodni udarac za dDnamo ostaje neiskorišten.

U 70. minuti nakon ubačaja Drožđeka iz skobodnog udarca u kazneni prostor Dunama netko je od narančastih pucao glavom ali u ruke Livakovića.

U 69. minuti kod Dinama igru napušta Gavranović a ulazi Kastrati, a umjesto Majera na teren će Janković.

Spremaju se i izmjene kod Dinama.

U 66. minuti prekid igre jer je Pellumbi ostao ležati u kaznemom prostoru Varaždina nakon što ga je lopta upućenaprwm golu od Ivanušeca pogodila u tijelo.

Nakon prodora Posavca po desnoj straniu 64. minuti prvi korner za Varaždin s desne strane,korner ostaje neiskorišten.

U 64. minuti izmjene kod Varaždina umjesto Kolarića na teren ulazi Cerovčec, a umjesto Šabića priliku je dobio Lusavec.

U 63. minuti Majer s desne strane daje loptu po zemlji za Jakića koji sa 16 metara po sredini puca po zemlji u ruke Horkaša.

Spremaju se dvije izmjene kod Varaždina, čeka se prvi prekid.

U 60. minuti nakon ubačaja Tkalčića s desne strane pred golom je bio Obregon i proslijedio loptu prema golu, ali je otišla poreed lijeve vratnice gola Livakovića.

Nakon provjere na VAR-u utvrđeno je da je Stojanović bio u zaleđu i ništa od trećeg gola za Dinamo. Ostaje 2:0.

U 52. minuti auto gol Varaždina. Nakon ubačaja Majera  s desne strane, lopta se pred golom odbija od Elezija u mrežu za vodstvo Dinama od 3:0. Ipak ide porvjera na VAR-u nije li bilo zaleđa kod gola.

U 50. minuti dvije prilike za Dinamo. Gavranović na dodavanje Petkovića izlazi pred Horkaša koji tijelom brani njegov udarac, a odbijenu loptu Oršić sa 16 metara šalje preko gola.

Počelo je drugo poluvrijeme, Dinamo je krenuo sa centra, bez promjena u momčadima.

Kraj prvog poluvremena, Dinamo ima prednost od 2:0, golovima Oršića u 23. i Petkovića u 31. minuti. Dinamo je imao 78 posto posjed lopte, 11 udaraca prema golu od kojih 6 u okviru gola, a Varaždin jedan udarac koji nije bio u okvir gola.

Igra se jedna minuta sudačke nadoknade vremena.

U 45. minuti prema golu Varaždjna s lijeve strane kaznenog prostrora pucao je Gvardiol, pored gola.

U tijeku je 42. minuta susreta Dinamo i dalje ima vodstvo od 2:0 i posjed lopte.

U 37. minuti ubačaj Tkalčića s desne strane u kazneni prostor Dinama, gdje je Obregon nadskočio Lauritsena i pucao glavom, zamalo pored lijeve vratnice gola Livakovića.

Ipak 2:0 za Dinamo, a strijleac je bio Petković u 31. minuti. Akciju je opočeo Gvardiol, koji je nakon solo akcije po lijevoj strani napada dodao loptu u kaznenom proistoru za Majera, koji ju je proslijedio desno od sebe za Petkovića, a ovaj je pogodio desnu stranu gola Horkaša.

U 30. minuti ponovno se zatresla mreža Varaždina, pogodio ju je Gavranović na asistenciju Ivanušeca, ali od gola neće biti ništa jer je Gavranovićbio u zaleđu.

U 26. minuti s oko 25 metara lijevo iskosa pucao je Jakić, lopta je otišla pored lijeve vratnice gola Horkaša.

U tijeku je 25. minuta, lopta je čak 72 posto u posjedu igrača Dinama.

U 23. minuti Dinamo je poveo golom Oršića u 23. minuti. Očekivani epilog nakon uzastopnih napada Dinama. Akcija je išla po lijevoj strani, Gavranoviće je dodao za petkovića, koji je leđima bio okrenut golu i dao povratnu loptu za Oršića, a ovaj je sam i neometan plasirao loptu u lijevu stranu gola nemoćnog Horkaša.

U 22. minuti nakon ubačaja Jakića s desne strane Petković je loptu glavom posalo u gredu gola Horkaša. Bio je to 7 zdarac Dinama, 4 u ovir gola.

Igra se 19 minuta i velika prilika za dinamo točnije Petkovića koji se sjurio po desnoj strani nakon što je ukrao loptu obrani Varaždina i u situaciji kada je mogao pucati odlučio se na dodavanje za Gavranovića,koji je bio kod bijele točke ali je ispred njega bio Pellumbi i otklonio opasnost.

U 16 minuti Petković je po lijevoj strani napada Dinama dao loptu iza leđa obrane Varaždina za Gavranovića, koji je pucao pored gola.

Na isteku 14. minute nakon dobre akcije Dinama po lijevoj strani, povratna lopta i sjajan udarac Jakića s oko 18 metara, ali još bolja obrana Horkaša. Poluvisoka lopta je išla u njegovu lijevu stranu gola.

Igra se 14 minuta i dalje posjed lopte na strani domaćina,.ali bez opasnosti.

U 10. minuti pucao je s desne strane u kaznenom prostoru Gavranović, ali je lopta otišla zamalo pored desne vratnice gola Horkaša u gol aut.

Očito je da se Kastel opredjelio za čvrsti blok kod svog gola i pokušaje kontranapada preko Obregona, Posavca i Drožđeka.

U tijeku je 8. minuta, lopta je očekivano više u posjedu momčadi Dinama, ali bez opasnosti po gol Horkaša.

U 4. minuti udarac prema golu Varaždina, pucao je sa 16 metara Majer ali je blokirala obrana Varaždina i nije bilo posla za Korkaša.

Uoči početka utakmice bila je minuta šutnje u spomen na bivšeg hrvatskog izbornika Ottu Barića.

Sudac je Dario Kulušić iz Šibenika, pomoćnici su mu Goran Perica iz Šibenika i Hrvoje Radić iz Splita, dok je četvrti sudac Jakov Titlić iz Hrvaca. VAR sudac je Tihomir Pejin oz Donjeg Miholjca, a asistent VAR suca Marjan Tomas iz Vladislavaca.

Varaždin, koji je u narančastim dresovima, utakmicu počeo u sastavu Horkaš, Tkalčić, lilić, Elezi, Pellumbi, Kolarić, Đurasek, Posavec, Šabić, Obregon i Drožđek. Kapetan je Tkalčić.  Dinamo, koji je u plavim dresovima, utakmicu je počeo u sastavu: Livaković, Lauritsen, Majer, Gavranović, Ivanušec, Petković, Teophile, Stojanović, Gvardiol, Jakić i Oršić.

Varaždin je ovaj susret došao oslabljen, zbog ozlijeda na ovoj utakmici treneru Zoranu Kastelu na raspolaganju nisu Stolnik, Senić, Grgec, Memija, Petković uz već ranije ozlijeđene Novoseleca, Urate, Pece te Guerra Djoua dok Daničić odrađuje suspenziju zbog tri žuta kartona. U roster su priključena čak četiri juniora i to Cerovčec, Mezga, Lusavec i Belcar.

Na stadionu u Maksimiru u Zagrebu u 17 sati i 5 minuta po prohladnom i maglovitom vremenu, uz temperaturu zraka od 3 Celzijeva stupnja. počeo je susret 16. kola,posljednjeg u ovoj godini u HT Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, između Dinama i Varaždina.