Vratar Varaždina Ivan Nevistić bio je prvo ime na večerašnjem susretu u gostujućoj momčadi

Varaždin minimalno poražen u Zagrebu od Dinama

| 6.12.2019. u 19:55h | Objavljeno u Sport

Golom Maria Gavranovića u 77. minuti susreta Dinamo je večeras na maksimirskom stadionu, u susretu 18. kola HT Prve lige, pobijedio momčad Varaždina 1:0. Dinamo je imao potpunu dominaciju u prvom poluvremenu i uputio čak 11 udaraca prema golu gostiju, od kojih je 6 bilo u okvir gola, ali je vratar Varaždina Ivan Nevistić zaustavio sve lopte koje su bile upućenje prema njegovim vratima.

Dinamo je nakon prvog dijela imao 75 posto posjed lopte, a već u 3. minuti zaprijetio je Kadzior, ali je vratar Varaždinaca obranio njegov udarac, baš kao i u 19. minuti, kada je iz slobodnog udarca loptu poslao pod gredu no Nevistić je loptu rukama skrenuo u korner.

U 8. minuti u šansi se našao Antonio Marin i pucao,čiji je udarac obranio Nevistić, a na odbijenu loptu natrčao je Kadzior i s desetak metara pucao po zemlji, ali je ponovno vratar Varaždina bio na mjestu i uhvatio loptu.
U 21. minuti Stojanović je gađao rašlje gola Varaždina, ali je ponovno Nevistić obranio i njegov udarac.

U 29. minuti sjurio se prema kaznenom prostoru Dinama Posavec, ali je pao pred šesnaestercem i eventualna prilika je propala. U 30 minuti Marin je uputio udarac zamalo iznad grede na dodavanje Kadziora, a u 35. minuti glavom je sa 6 metara Nikola Moro glavom nakon ubacivanja Kadziora, ali je lopta preletjela iznad grede.

U nastavak susreta trener Bonačić odlučio je umjesto Posavca u igru uvesti Glavinu, a u 46. minuti udarac Olma, ali opet je Nevistić na dobrom mjestu. U 60. minuti umjesto Antonio Marina u igru ušao je Mario Gavranović. U 64. minuti požutio je Moubandje.

U 66. minuti na teren je ušao Hajrović umjesto Kadziora. U 70. minuti prvi udarac prema golu Dinama i to Glavine, ali daleko od gola Livakovića. U 74. minuti Olmo je prošao po lijevoj strani i po zemlji poslao loptu pred gol gdje s 5 metara Gavranović nije uspio zahvatiti loptu i poslati ju prema golu Nevistića.

U 76. minuti žuti karton Stolniku zbog prekršaja nad Olmom, a nakon izvedenog prekršaja s oko 25 metara lijevo iskosa od gola Varaždinaca Dinamo je u 77. minuti došao u vodstvo. Olmo je izveo slobodan udarac, na putu do gola lopta je dirala u srcu kaznenog prostora nekoga od igrača i odskočila pred golom Varaždina Nevistić je uspio obraniti loptu koja je išla u desnu stranu njegova gola, ali je odbijena lopta došla do Gavranovića koji je iz blizine zatresao mrežu za 1:0.

U 83. minuti dvije izmjene kod Varaždina umjesto Roce Glavica i umjesto Kolarića u igru je ušao Štefulj. U 86. minuti umjesto Moubandjea u igru je ušao Šitum. U 88. minuti nakon kornera s desne strane pred golom Dinama glavom je pokušao Stolnik ali preslabo, ali se u 89. minuti izborio za loptu u kaznenom prostoru i pucao u lijevu stranu gola domaćina, ali je Livaković obranio njegov udarac. u 93. minuti udarac prema golu Dinama uputio je Štefulj, ali je Liavković bio na mjestu.