Današnji susret ima veliki značaj za obje momčadi Foto: Krešimir Đurić

Varaždin izgubio od Hajduka golom Livaje iz kaznenog udarca u 89. minuti

| 8.5.2021. u 18:51h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Kraj susreta, pobjeda momčadi Hajduka rezultatom 1:0 nakon gola Livaje s 11 metara u 89. minuti susreta.

Opomena Lovri Kaliniću.

Korner za Hajduk s desne strane.

Opomenut je Jairo.

Pet minuta sudačke nadoknade vremena.

Livaja je kod lopte i pogodio lijevu stranu gola Horkaša za 1:0 u 89. minuti

Lovrić je pokazao na bijelu točku, a Horkašu pokazao na bijelu točku.

U 83. minuti Horkaš je istrčao na rub kaznenog prostora i izbio loptu ispred Bijuka, koji je ostao ležati skočila je klupa Hajduka, pregledava se VAR..Pregledom snimke vidljovo je da je Horkaš prvo igrao loptom, ali se i dalje čeka odluka VAR-a. Na kraju je sudac pokazao da on ide sam pregledati VAR. Prekid je već tri minute.

U 81. minuti Novoselec je pred golom blokirao udarac Livaje, korner za Hajduk s lijeve strane, lopta završila u rukama Horkaša.

U 80. minuti korner za Varaždin s lijeve strane i izmjena kod Varaždina umjesto Vuka ušao Urata. Nakon kornetra nije bilo opasnoti po gol Hajduka.

U 75. minuti kod Hajduka umjesto Kačaniklića u igri je Jairo.

U 74. minuti opomenut je Postonjski.

U 73. minuti na dodavanje Livaje Biuk je pucao s 8 metara lijevo iskosa po zemlji u desnu stranu gola spremnog Horkaša.

U 68. minuti opomenut je Simić zbog prekršaja nad Obregonom pred golom Hajduka. Slobodan udarac s oko 20 metara s lijeve strane izvodi Postonjski, lopta odbijena od obrane Hajduka.

U 67. minuti izmjena kod Hajduka igru je napustio Umut a ušao Diamantakos.

U 66. minuti slobodan udarac za Hajduk nakon prekršaja Novoseleca nad Umutom, prekršaj na oko 28 metara lijevo iskosa. Korner za Hajdulk.

U 63. minuti slobodan udarac za Varaždin, lopta ubačena od Postonjskog s 30-tak metara s lijeve strane, lopta odlazi u aut za Varaždin.

U 61. minuti izmjena kod Varaždina umjesto Memije u igri je Grgec.

U 59. minuti korner za Hajduk s lijeve strane. Kod lopte je Kačaniklić. Nema opasnoti po gol Varaždina.

U 57. minuti izmjena kod Varaždina umjesto Elezija u igri je Benko.

U 56. minuti opomena za Posavca zbog prekršaja nad Simićem pred golom Hajduka.

Priprema se i prva izmjena na susretu i to u momčadi Varaždina.

U 53. minuti opomenut je Matej Senić zbog prekršaja nad igračem Hajduka u njegovom dijelu terena.

U 51. minuti zamjena lopte na terenu.

U 47. minuti prekid susreta jer je Čolina ostao ležati. Nastavljena je utakmica.

Počelo je drugo poluvrijeme susreta na Gradskom stadionu u Varaždinu, nema promjena u momčadima u odnosu na početak susreta. Varaždin je krenuo sa centra.

Kraj prvog dijela bez sudačke nadoknade vremena, a na odmor se odlazi s 0:0. U prvom dijelu Varaždin je imao dva udarca od kojih jedan u okvir gola, dok je Hajduk imao 6 udaraca prema golu od kojih su dva bila u okvir gola. U kornerima je bilo 1:4, u prekršajima 11:9, a u posjedu lopte 37:63 posto u korist splitske momčadi..Horkaš je sjajnim intervencijama u 8. minuti, kada je obranio udarce Bijuka i Umuta sačuvao svoju mrežu netaknutom.

U 45. minuti slobodan udarac za Postonjskog s oko 35 metara ubačeno u kazneni prostor bez opasnosti po gol Hajduka.

U 41. minuti korner za Hajduk s lijeve strane. Ubacio je Kačaniklić, pucao je pred golom Jurić, ali pored gola. Lopta za Horkaša.

U 32. minuti nakon ubačaja s lijeve strane Jurić je pokušao udarcem glavom preko gola Horkaša.

U 30. minuti nakon prekršaja Simića nad Obregonom slobodan udarac za Postonjskog koji je pucao prema golu s oko 30 metara u ruke Kalinića.

U 26. minuti korner za Hajduk s desne strane. nema opasnosti po gol Horkaša.

U 20. minuti slobodan udarac Postonjskog s oko 35 metara od gola Hajduka, ubačena lopta pred gol u skoku Senić puca glavom preko gola.

U 18. minuti ubačaj Memije s desne strane u ruke vratara Kalinića.

U 16. minuti korner za Hajduk s lijeve strane. Ubacio je Biuk točno u posjed Horkaša.

U 13. minuti pokušaj Livaje s desne strane, udarac po zemlji s oko 14 metara desno iskosa, lopta je po travi otišla pored gola. Lopta je više u posjedu igrača Hajduka.

U 8. minuti Horkaš je obranio dva udarca Hajduka, prvo Bijuka s lijeve strane, a nakon toga i odbijanac koji je došao na noge Umuta, koji je pokušao iz blizine, ali je Horkaš ponovno sjajno obranio.

U 7. minuti nakon krivog dodavanja Đuraseka opasna akcija Hajduka po desnoj strani,lopta je kod Umuta koji je ubacio pred gol ali je bilo zaleđe.

U 2. minuti prvi korner za Varaždin s desne strane. Izvodi Postonjski. Nema opasnosti po gol Kalinića.

Utakmica je počela prvi su s centra krenuli nogometaši Hajduka.

Sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova, pomagat će mu Kruno Šarić iz Županje i Dino Knez iz Osijeka, a četvrti sudac je Josip Lučić iz Vinkovaca. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a njegov asistent Miro Grgić iz Osijeka.

Trener momčadi Varaždina Zoran Kastel odlučio se za sljedećih 11:Horkaš - Senić, Novoselec, Stolnik - Memija, Elezi, Postonjski, Đurasek, Vuk - Obregon, Posavec. Varaždin je u plavim dresovima.

Hajduk je utakmicu počeo u bijelim dresovima u sastavu:Kalinić - Todorović, Vušković, Simić, Čolina - Jurić, Fossati - Kačaniklić, Livaja, Biuk - Umut. U prvom poluvremenu gol Hajduka je kod južne tribine.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu po sunčanom vremenu uz ugodnih 17 Celzijevih stupnjeva u 16.59 sati počeo je susret 33. kola HT Prve lige između Varaždina i Hajduka. Utakmica ima veliku važnost za obje momčadi, za domaćina koji se bori za ostanak i za goste koji se bore za izlazak na europsku scenu.