Varaždin izgubio na Rujevici i sa četvrtog "skliznuo" na peto mjesto tablice

| 12.3.2023. u 16:54h | Objavljeno u Sport

Na stadionu Rujevica po sunčanom vremenu i uz temperaturu od 12 celzijevih stupnjeva, odigran je susret 25. kola SuperSport HNL između Rijeke i Varaždina,kojeg je gledalo 5 114 gledatelja.

Varaždin je, bez svog prvog strijelca Frana Brodića, koji nije mogao igrati zbog ozljede, izgubio na Rujevici rezultatom 3:1. Domaćin je pitanje pobjednika riješio krajem prvog i na početku drugog poluvremena.

Strijelci za Rijeku bili su Selahi u 45., Ampem u 53. i Banda u 58. minuti nadmetanja. Gol za Varaždin postigao je Jelenić u 88. minuti nadmetanja.

Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima u sastavu: Zelenika, Stanić, Ba, Jelenić, Urata, Banovec, Puclin, Pilj, Šego, Teklić i Drožđek.

Rijeka je počela u bijelim dresovima sa slijedećih 11:Labrović, Veiga, Galešić, Dilaver, goda, Selahi, Hodža, Janković, Ampem, Marin, Obregon.

Počelo je  opasno po gol Varaždina i to u 8. minuti, kada je s desne strane kaznenog prostora prema golu gostiju pucao Veiga, ali točno u Zeleniku, koji je bio na svojoj lijevoj, prvoj stativi.

Prvi udarac Varaždina prema golu Rijeke bio je u 14. minuti. Nakon ubačaja Teklića s desne strane, iz slobodnog udarca, u kazneni prostor Rijeke, Šego je pokušao atraktivno "škaricama", ali u njegovom udarcu nije bilo preciznosti.

Varaždin je mogao povesti u 17. minuti. Nakon napada po desnoj strani, Banovec je u kaznenom prostoru dodao Drožđeku, koji je pucao, ali je golman Labrović obranio njegovu loptu.

U 19. minuti prilika za Rijeku. Ampem je pucao s oko 12 metara, ali točno po sredini gola, u dobro postavljenog Zeleniku.

U 26. minuti nakon napada Rijeke s lijeve strane Marin je sa 14 metara lijevo iskosa pucao prema golu, ali je Zelenika ponovno uhvatio loptu.

Nova dobra prilika za Varaždin bila je u 37. minuti. Nakon ubačaja Urate s lijeve strane u kazneni prostor, Banovec je utrčao na loptu ispred Gode i pucao pod gredu gola Rijeke, ali je vratar Labrović loptu odbio u korner.

U 38. minuti opomenut je Lamine Ba, a minutu kasnije požutio je i Puclin. Obojice zbog trećeg žutog kartona neće biti u narednom susretu s Goricom, koji će se igrati u petak na Gradskom stadionu u Varaždinu.

U 41. minuti napad Rijeke okončao je Ampem udarcem s desne strane,a  loptu je na putu prema golu blokirao Jelenić i ona je završila u rukama Zelenike.

Rijeka je došla u vodstvo od 1:0 u završnici prvog poluvremena, golom Selahija u 45. minuti, koji je sam i neometan sa 7 metara, pospremio u mrežu loptu koju mu je s desne strane odigrao Veiga.

Nakon prvog poluvremena,u kojem je domaćin imao vodstvo od 1:0, Rijeka je imala 51 posto loptu u svom posjedu,domaćin je uputio udaraca prema golu, od kojih je 5 bilo u okvir gola, dok je Varaždin imao 4 udarca, od čega 2 u okvir gola. U kornerima je bilo 4:2 za Rijeku.

Na početku drugog poluvremena izmjene u obje momčadi. kod Rijeke, umjesto Dilavera ušao je Krešić, a kod Varaždina  umjesto Banovca ušao je Herrea, a umjesto Urate na terenu je Pellumbi.

I na početku drugog poluvremena prva je zaprijetila Rijeka premo Ampema, koji je s oko 18 metara pucao preko gola Zelenike.

Ampem je ipak uspio poentirati i to u 53. minuti, kada je na asistenciju Obregona sa 3-4 metra, potpuno sam i neometan poslao loptu u mrežu Zelenike. Obregon je na sredini terena uzeo loptu varaždinskoj momčadi i sjurio se prema golu po lijevoj strani te na kraju sjajno asistirao za svog suigrača, koji je bio sam pred golom Zelenike. Rijeka vodi protiv Varaždina 2:0.

U 56. minuti nova izmjena kod Rijeke umjesto Godže na teren je ušao Banda, a minuti kasnije opomenut je Drožđek, koji je napravio prekršaj na lijevoj strani obrane, odnosno desnoj strani napada Rijeke.

Iz tog slobodnog udarca u 58. minuti Banda je s desne strane ubacio loptu u kazneni prostor Varaždina, lopta nikoga nije dirala i pored Zelenike ušla u mrežu, u desnoj strani njegova gola. Rijeka ima vodstvo od 3:0.

U 60. minuti trener Varaždina Mario Kovačević odlučio se na novu izmjenu, teren je napustio Pilj, a ušao Elezi.

u 64. minuti Varaždin je nakon kornera s desne strane, a poslije gužve pred golom Rijeke, mogao zatresti mrežu, ali udarce Stanića i Herrere zaustavljali su vratarLabrović i obrana domaćina.

U 70. minuti nakon povratne lopte Pellumbija, Herrera se našao u kazenom prostoru Rijeke u dobroj situaciji, ali nije uspio zahvatiti loptu na željeni način i lopta je otišla pored vratnice izvan granica igrališta.

u 73. minuti uslijedile su dvije izmjene kod Rijeke, umjesto Obregona i Ampema na teren su ušli Jurić i Grgić. Promjena je bila i kod Varaždina, u igru je ušao Postonjski, a teren je napustio Drožđek.

U 77. minuti opomenut je Goda zbog prekršaja nad Teklićem. Bio je to prvi žuti karton za momčad Rijeke na ovom susretu. Teklić nije mogao nastaviti susret, a umjesto njega na teren je ušao Domjanić.

u 82. minuti i posljednja izmjena kod Rijeke, umjesto Marina na teren je ušao Liber.

Varaždin je smanjio vodstvo domaćina na 3:1 u 88. minuti, a strijelac je bio Jelenić glavom sa sedam metara nakon ubačaja Postonjskog iz kornera s desne strane. Jelenić je pogodio desni gornji kut gola nemoćnog Labrovića.

Herrera je u 90.+2 minuti pogodio desnu vratnicu gola Rijeke, od koje se lopta odbila izvan granica igrališta.

Na kraju utakmice Varaždin je imao više loptu u svom posjedu,53 posto, uputio je 11 udaraca prema golu, od kojih je 5 bilo u okvir gola, dok je Rijeka imala 12 udaraca prema golu, od čega ih je 7 bilo u okvir gola. U kornerima je bilo 5:4 za Varaždin.

U slijedećem, 26. kolu, posljednjem prije prvenstvene stanke, Varaždin će u petak na svom stadionu od 17 sati ugostiti Goricu.