ilustracija

Varaždin izgubio na Poljudu 2:0, obje momčadi utakmicu završile s igračem manje

| 6.3.2021. u 19:06h | Objavljeno u Sport

Kraj susreta na Poljudu, Hajduk je pobijedio 2:0, golovima Čoline u 8. i auto golom Memije u 5. minuti sudačke nadoknade vremena u prvom poluvremenu. Varaždin je imao 7 udaraca prema golu domaćina, od kojih su dva bila u okvir gola. Iz ovog susreta pamtit će se samo osvojeni bodovi Hajduka.

Na intervenciju četvrtog suca crveni karton i pomoćnom treneru Varaždinu Dariju Jertecu zbog prigovora.

Zbog prekršaja nad Atranasovim pred golom Varaždina druga opomena za Gueru Djua i njemu crveni karton u prvoj minuti nadoknade vremena.

Igrat će se još 6 minuta sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti opomena Benku.

U 88. minuti opomena Fossatiju zbog prekršaja nad Stolnikom pred golom Varaždina. Druga opomena Fossatiju dakle crveni karton.

U 87. minuti umjesto Umuta u igru ulazi Jakoliš.

U 86. minuti opomena za Gueru Djua zbog igranja rukom na sredini terena Hajduka.

U 80. minuti Todorović je s 10 metara desno iskosa u kaznenom prostoru Varaždina pucao preko gola Zelenike.

U 75. minuti ubačaj Urate iz slobodnog udarca s lijeve strane, lopta je u kaznenom prosoru došla na glavu Ćeliću, a ovaj je šalje preko gola.

U tijeku je 74. minuta posjed lopte je 55:45 posto. Opomena Fossatiju, zbog prekršaja nad Bobanom.

U 72. minuti Benko je pucao iz daljine visoko preko gola.

Horkaš će napustiti igru, a umjesto njega na golu je od 68. minute Oliver Zelenika. Umjesto Pelumbija u igri je Benko, a umjesto Postonjskog u igri je Posavec.Kastel je napravio svih 5 izmjena.

U 65. minuti prekid susreta jer se pomoć ukazuje vrataru Horkašu zbog ozljede nakon jednog ispucavanja.

U 62. minuti nakod udarca Guere Djoua prema golu Hajduka, Varaždinci su tražili kazneni udarac, ali Pajač nije ništa pokazao, kao ni nakon tihe VAR provjere.

U 61. minuti dvije izmjene kod Hajduka, umjesto Kacaniklica i Jurića u igri su Jairo i Atanasov.

U 58. minuti nakon ubačaja Tkalčića s desne strane glavom je pucao Herrera, ali je njegov udarac obranio Kalinić.

U 54. minuti ubačaj Todorovića u kazneni prostor Varaždina, Umut je bio viši u skoku od obrane Varaždina, ali nije bilo preciznosti u njegovom udarcu glavom.

U 53. minuti korner za Hajduk s desne strane, ubacio je Fossati, ali bez opasnosti.

U 52. miniti prvi korner za Varaždin s lijeve strabe za Postonjskog. Visoka lopta išla je na peterac i otišla preko gola Hajduka.

U 50. miniti opomena Juriću zbog prekršaja nad Guera Djouom na sredini terena.

U 49. minuti lopta je pred golom Kalinića došla za Obregona, koji je bio u duelu sa Simićem, ali mu je pobjegla lopta izvan granica igrališta.

U 47. minuti korner za Hajduk s desne strane, lopta je otišla visoko preko gola Horkaša.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kod Varaždina su izašli Matej Senić i Kerim Memija,a ušli su Guera Djou i Nikola Tkalčić. Kod Hajduka nema promjena u sastavu u odnosu na početak utakmice.

U isčekivanju smo drugog poluvremena, bit će izmjene kod Varaždina, ući će Guera Djou i Tkalčić.

Kraj prvog poluvremena, Hajduk golovima Čoline u 8. i auto golom Memije u 5. minuti sudačke nadoknade vremena ima vodstvo nad Varaždinom od 2:0. U udarcima prema golu bilo je 4:1, u okvir gola 3:0, a u posjedu lopte 53:47 posto za Hajduk. U kornerima je bilo 2:0, a u prekršajima 6:8.

GOL za Hajduk, u petoj minuti sudačke nadoknade vremena, auto golom Memije Hajduk je došao do 2:0. Lopta je s desne strane od Jurića ubačena u kazneni prostor gdje je Memija, potpuno sam i neometan, skočio glavom i s oko 11 metara loptu poslao prema svom golu, gdje nije bilo istrčalog Horkaša. Hajduk vodi 2:0.

U 2. minuti nadoknade vremena opomena Livaji,očito zbog proigovora Pajaču. Opomena na intervenciju četvrtog suca i nekome s Hajdukove klupe.

Igrat će se 4 minute sudačke nadoknade vremena.

Ćelić je na stredini terena s leđa startao na Livaju skočila je domaća klupa. Ćelić je prošao bez kartona, a Pajač je išao opomenuti klupu Hajduka.

U 42. minuti opomena Seniću zbog prekršaja laktom nad Umutom na sredini terena.

U 40. minuti Horkaš je obranio udarac Livaje sa 16 metara koji je bio upućen po sredini gola. U udarcima u okvir gola je 3:0.

U 38. minuti prekršaj nad Obregonom prilika za ubačaj s lijeve strane u kazneni prostor Hajduka. Nakon ubačaja prekršaj u kaznenom prostoru Hajduka, lopta za domaćina.

U 35. minuti Horkaš izlazi s gola i ispred Livaje s oko 17 metara povratnu loptu stolnika izbija u teren.

U 32. minuti Horkaš je obranio udarac Kacaniklica u svoju desnu stranu. Korner za Hajduk. Novi korner bez opasnosti po gol Horkaša.

U tijeku je 32. minuta Hajduk je u napadu Postonjski se vratio.

Postonjski uz pratnju fizioterapeuta napušta teren, tek treba vidjeti hoće li moći nastaviti susret.

U 30. minuti opet prekid jer je na travi ostao Postonjski nakon duela sa Simićem na sredini terena. Postonjskom se ukazuje pomoć.

U tijeku je 29. minuta susreta osim udarca Čoline i gola u 8. minuti golmani bez posla.

Digao se Senić i čini se da će biti spreman za nastavak susreta.

U 24. minuiti momčad Varaždina izbacila je loptu u aut jer je Senić ostao na travi nakon duela s Fossatijem.

U 19. minuti opomena Pelumbiju zbog prekršaja nad Fossatijem pred golom Hajduka. Treći žuti karton za Pelumbija, kojeg neće biti u sljedećem kolu kada Varaždin čeka Dinamo.

U tijeku je 15 minuta susreta, Hajduk ima 60 posto loptu u svojim nogama.

Nakon provjere na VAR-u gol je priznat i Hajduk od 8. minute golom Čoline ima prednost od 1.0. Drugi gol Čoline ove sezone.

Sudac Pajač ide na VAR provjeriti gol da li je jedan igrač Hajduka smetao golmanu Horkašu. Riječ je o Livaji koji je pretrčavao ispred Horkaša dok je lopta upućena od Čoline išla prema golu Varaždina, a Livaja je bio u zaleđu.

Gol za Hajduk u 8. minuti, a strijelac je bio Čolina. Akciju je po desnoj strani napada Hajduka pokrenuo Livaja, lopta se, ubačena u kazneni prostor gostiju, odbila od obrane Varaždina, čini se od Stolnika, na 18 metara od gola Varaždina do Čoline koji je udarcem po zemlji pogodio lijevu stranu gola Horkaša.

Iz slobodnog udarca Urata je pucao direktno prema golu, lopta otišla pored vratnice gola Kalinića.

U 2. minuti Simić je pred golom Hajduka srušio Bobana. Slobodan udarac desno iskosa za Varaždin.

Utakmica je počela minutom šutnje u spomen na Zlatka Kranjčara.

Hajduk je utakmicu počeo u sastavu:Kalinić,Vušković, Simić, Mujakić, Todorović, Jurić, Fossati, Čolina, Livaja, Kacanikli i Umut.. Na klupi su Posavec, Dimitrov, Nejašmić,Jakoliš, Ćuić, Atanasov,Jairo, Dolček i Teklić.

Trener Varaždina Zoran Kastel ne može računati, zbog ozljeda, na Pecu i Đuraseka, a zbog tri žuta kartona u momčadi nema ni Grgeca. Varaždin je utakmicu počeo u narančastim majicama, u sastavu Horkaš, Stolnik,Ćelić,Pulumbi, Memija, Senić, Postonjski, Urata,Herrea, Boban i Obregon.. Na klupi su Zelenika, Posavec, Benko,Vuk, Glavina, Kolarić,Tkalčić, Guera Djoru i Elezi.

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline,pomoćnici su mu Jerko Crnčić iz Vrbovca i Bojan Zobenica iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika. VAR sudac je Fran Jović iz Zagreba, a asistent VAR suca Goran Perica iz Šibenika.

Na stadionu na Poljudu po sunčanom i vjetrovitom vremenu uz temperaturu zraka od 10 celzijevih stupnjeva, počeo je susret 24. kola HT Prve hrvatske nogometne lige između Hajduka i Varaždina.