Varaždin bez kapetana Jerteca pokušat će doći do bodova u Zaprešiću

Varaždin, iako s igračem manje od 51. minute, osvojio bod u Zaprešiću

| 10.8.2019. u 20:52h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Iako su od 51. minute igrali s igračem manje jer je drugi žuti, automatski crveni karton dobio Sambolec, nogometaši Varaždina su danas protiv Intera u Zaprešiću osvojili svoj prvi bod ove sezone u HT Prvoj ligi. Utakmica 4. kola HT Prve lige između Intera i Varaždinu na ŠRC u Zaprešiću počela je u 18 sati, po velikoj vrućini uz temperaturu zraka od plus 31 Celzijev stupanj te pred malo gledatelja na tribinama. Bio je to susret domaćina koji ima jedan bod nakon 3. kola dok su Varaždinci bez bodova.

Varaždin je bez ozlijeđenog kapetana Jerteca, pa je kapetan na današnjem susretu Benko. U početnom je sastavu ovaj tjedan pristigli Daniel Štefulj, a  od prve minute na terenu je i Karlo Težak. Varaždin je utakmicu počeo u sastavu Nevistić - Sambolec, Stolnik,Senić, Štefulj - Posavec, Težak, Đurasek,Kolarić - Benko, Glavica.

Varaždin je bio bolji na otvaranju susreta i u 7. minuti dobra akcija Varaždinaca po lijevoj strani koju su pokrenuli Štefulj i Posavec , koji je odigrao za Kolarića a ovaj ostavlja loptu za Benka koji je s ruba kaznenog prostora pucao prema lijevoj strani gola domaćina no vratar Prelih uhvatio je njegovu loptu,

Gol za Inter u 14. minuti susreta. Akciju je po lijevoj strani pokrenuo Ivan Čeliković, a strijelac je bio Bosec, koji je ubačenu loptu u kazneni prostor Varaždina dočekao kod druge vratnice i iz neposredne blizine zatresao mrežu Nevistića.

Varaždin je izjednačio u 21. minuti a strijelac je bio Težak. S lijeve je strane u kaznenom prostoru snažan udarac prema golu Intera uputio Glavica, vratar Frelih je izboksao loptu, koja je nakon odbijanja u kaznenom prostoru došla do Težaka, a ovaj, nakon što se oslobodio pratrnje, je s 14 metara, udarcem po zemlji, loptu poslao u desnu stranu gola nemoćnog Freliha.

U 25. minuti dobar udarac Tsoneva nakon solo akcije po desnoj strani i udarca po golu s oko 20 metara ali je vratar Nevistić loptu odbio u korner. U 26. minuti opomenu Seniću, kojemu je to treći žuti karton i neće ga biti u sljedećem kolu.

U 28. minuti Serderov je donio novo vodstvo Interu. Nakon izgubljene lopte Varaždinaca, točnije Težaka na sredini terena i akcije Mlinara po lijevoj strani, koji je odigrao za Serderova, ovaj je s lijeve strane pogodio desnu stranu gola Nevistića. U 30. minuti opomena za Posavca. U 36. minuti opomena Mazaloviću.

U 39. minuti odlično proigravanje Štefulja s lijeve strane za Benka pred golom domaćina, ali je vratar Frelih obranio udarac napadača Varaždina s oko 6 metara. Nakon jedne minute sudačke nadoknade vremena završen je prvi dio prednošću Intera od 2:1. U prvih 45 minuta posjed lopte bio je 43:57 posto u korist Varaždina, dok je u udarcima u okvir gola bilo 4:4, a u udarcima iz kuta 4:1 za Inter.

Počelo je 2. poluvrijeme bez promjena u momčadima. Zbog prekršaja nad Serderovom požutio je Sambolec u 46. minuti. U 51. minuti druga opomena za Samboleca zbog prekršaja nad Postonjskim i Varaždin je ostao s igračem manje na terenu.

Iako s igračem manje nakon akcije Posavca koji je u kaznenom prostoru dodao loptu za Glavicu a ovaj pogodio desnu stranu gola Freliha Varaždin je njegovim golom 54. minuti izjednačio na 2:2. Upaljeni su refletori i sakrilo se sunce tako da je igračima malo lakše na terenu nego na početku susreta, U 57. minuti opomena Tsonevu koji je pao u pet metara Varaždina i pokušao iznuditi kazneni udarac kojeg nije bilo.

U 62. minuti izmjena kod Varaždina umjesto Karla Težaka u igru ulazi Dominik Perković. U 65. minuti nakon odlične solo akcije po lijevoj strani Daniel Štrefulj je s oko 23 metra pucao prema golu Freliha, ali je lopta pogodila nekog od igrača Intera i završila u korneru pored desne vratnice. Varaždin ima igrača manje ali nije podređen, naprotiv.

U 67. minuti umjesto Nevena Đuraseka u igru je ušao Jamal Bajandouh. U 68. minuti umjesto Serderova u igru je ušao Mamut. U 77. minuti umjesto Galića kod domaćih u igru je ušao Mitrović. U 78. minuti mrtva, stopostotna šansa za Varaždin, Posavec je sjajno na 18 metara proigrao Kolarića koji je bio sam pred golom Intera i pucao po zemlji u desnu stranu gola domaćin, ali je vratar Frelih zaustavioo loptu- U u 78. minuti izašao je Glavica a ušao Lisakovich.

U 80. minuti opomena  za Štefulja a Inter je napravio novu izmjenu u momčadi u igru je ušao napadač Tchuameni. U 83. minuti nakon ubačaja s desne strane u kazneni prostor Varaždina u pet metara Varaždina poletio je Mamut i pucao glavom ali preko gola Nevistića. u 88. minuti prilika za Inter nakon akcije s desne strane pred golom je bio Tchuameni, ali nije dobro zahvatio loptu. Igrat će se 4 minute sudačke nadoknade vremena. U 4. minuti sudačke nadoknade vremena opomena Bajandouhu zbog zadržavanja igre.