Varaždin i u trećem susretu ove sezone neporažen od Lokomotive, zadržao 4. poziciju s bodom manje od Osijeka

| 2.4.2023. u 19:52h | Objavljeno u Sport

U utakmici 27. kola SuperSport HNL momčad Varaždina osvojila je večeras bod na stadionu u Kranjčevićevoj ulici odigravši s Lokomotivom 1:1. Varaždin je i treću utakmicu ove sezone ostao neporažen u nadmetanju s Lokomotivom, a osvojenim bodom momčad Mario Kovačevića ostala je na četvrtom mjestu tablice, s bodom manje od trećeplasiranog Osijeka.

Obrana Varaždina kapitulirala je već u 5. minuti, a strijelac je bio Silvio Goričan, koji je nakon ubačaja s desne strane lijevom nogom loptu udarcem iz prve poslao u lijevu stranu gola Zelenike.

U 13. minuti Stojković je pogodio lijevu vratnicu gola već svladanog Zelenike. Pri pravi udarac prema golu Lokomotive uputio je Drožđek u 35. minuti, no njegov je udarac s ruba kaznenog prostora vratar Čavlina zaustavio.

U 37. minuti Zelenika je nogom zaustavio udarac Kačavende s 5 metara.

Nakon prvog poluvremena Varaždin je imao loptu u svom posjedu 40 posto, uputio je 5 udaraca prema golu od kojih je jedan bio u okvir gola, dok je Lokomotiva imala 89 udaraca, od kojih je pet bilo u okvir gola, U kornerima je bilo 3:3.

Na poluvremenu je trener Mario Kovačević odlučio u svlačionici ostaviti Ba, a umjesto njega u igru je ušao Urata.

Varaždin je izjednačio u 51. minuti a strijelac gola bio je David Puclin, koji je sa šest-sedam metara pospremio u mrežu odbijanac od leđa igrača Lokomotive. Puclinu je to bio prvi gol za varaždinsku momčad u SuperSport HNL.

Nakon gola opomenut je Urata koji je skinuo dres, ali ne zbog proslave gola, već je mijenjao dres, ali sudac Patrik Kolarić je smatrao da je Urata skinuo dres zbog proslave gola i opomenuo igrača Varaždina.

U 55. minuti Zelenika je obranio udarac pod gredu kojeg je sa 17 metara uputio Marić na povratnu loptu Cipetića. U 65. minuti Stojković je pucao s dvadesetak metara točno u Zeleniku.

U 67. minuti Tuci je s pet metara glavom loptu poslao u gredu gola Varaždina nakon ubačaja Miličevića s lijeve strane. U 70. minuti Zelenika je obranio snažan udarac Stojkovića sa 17 metara, koji je išao u lijevu stranu njegova gola.

U 72. minuti tri izmjene kod Varaždina, igru su napustili Puclin, Teklić i Drožđek, a ušli su Banovec, Mitrovski i Pilj. U 75. minuti nova sjajna obrana Zelenike, koji je iz neposredne blizine obranio nogom udarac Tucija glavom, a nakon ubačaja Miličevića s lijeve strane.

U 80. minuti Stojković je izašao sam pred Zeleniku po lijevoj strani, no vratar Varaždina je zaustavio njegov pokušaj. U 86. minuti Zelenika je obranio pokušaj Kulenovića iz blizine.

U 87. minuti teren je napustio Brodić a ušao je Stolnik. U 88. minuti opomenut je Zelenika zbog zadržavanja igre prilikom ispucavanja lopte sa svojih pet metara. U 90. minuti opomenut je i domaći igrač Miličević, zbog prekršaja nad Stanićem na sredini terena.

U 91. minuti Mitrovski je udarcem po zemlji sa 17 metara loptu poslao zamalo pored lijeve vratnice Čavline.

Na kraju susreta Varaždin je imao 44 posto loptu u svom posjedu, uputio je 10 udaraca prema golu, od kojih su dva bila u okvir gola, a izveli su pet kornera. Lokomotiva je imala 20 udaraca prema golu od kojih je 11 bilo u okvir gola, a njeni su igrači izveli šest kornera.

U sljedećem kolu Varaždin će u petak,7. travnja u 16 sati biti gost Slaven Belupa.