Situacija iz 86. minute kada je Petrak vukao za dres Jerteca, ali sudac Pejin nije pokazao na bijelu točku

Varaždin i Lokomotiva oštećeni za nedosuđene jedanaesterce

| 19.8.2019. u 21:43h | Objavljeno u Sport

- Koji je cilj obrambenog igrača? On u ovoj situaciji ima samo jedan cilj,igrač mu je prošao i njegov cilj je da zaustavi, onemogući igrača koji je prošao. To je i učinio držanjem za dres i to je prekršaj i to je trebalo dosuditi kao kazneni udarac, s obzirom da je riječ o prekršaju u kaznenom prostoru - komentirao je UEFA kontrolor suđenja Miroslav Vitković spornu situaciju sa subotnje prvenstvene utakmice 5. kola HT Prve lige između Varaždina i Lokomotive u 86. minuti susreta, kada je igrač Lokomotive Petrak u desnoj strani svog kaznenog prostora držao za dres Jerteca, nakon čega igrač Varaždina pao na travnjak, ali sudac Pejin nije pokazao na bijelu točku.

Analiza suđenja bila je u sklopu večerašnje televizijske emisije Treće poluvrijeme na HNTV-u, a Vitković je prokomentirao i situaciju iz 41. minute u kaznenom prostoru Lokomotive, kada je pao Leon Benko

- Kontakt je bio mali, takvih kontakata ima jako puno tijekom utakmice i ne treba zaustavljati igru te je sudac dobro postupio - rekao je Vitković. Mišljenja je da u 54. minuti Lokomotiva oštećena, kada je nakon duela s Kolarićem Tuci pao u kaznenom prostoru Varaždina.

- Ova situacija je promakla velikom broju ljudi koji su gledali utakmicu, a vidi se da je obrambeni igrač u startu pokupio lijevu nogu igrača Lokomotive, izbacio ga iz ravnoteže i načinio prekršaj. Totalno mu je povukao nogu i ovo mora biti dosuđeno kao prekršaj,a s obzirom da je prekršaj u kaznenom prostoru onda je to kazneni udarac - zaključio je Vitković.