Varaždin i Lokomotiva u dosadašnja dva kola osvojili su po 3 boda Foto: Krešimir Đurić

Varaždin i Lokomotiva odigrali bez pobjednika, oba gola postigli domaći igrači

| 30.8.2020. u 19:40h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice koja je završila bez pobjednika rezultom 1:1. Varaždin je došao u prednost golom Mehdikhanija u 44. minuti a Lokomotiva je izjednaćila auto golom Rodina u 49. minuti susreta.

Igrat će se 4 minute sudačke nadoknade vremena.

U 89. minuti brza akcija Varaždina po desnoj strani, Novoselec je loptu po zemlji ubacio u kazneni prostor, gdje je na 11 metara od gola došla do Obregona a ovaj ju šalje visoko preko gola,

U 88. minuti kod Varaždina umjesto Tkalčiča u igri je Novoselec, a umjesto Drožđeka na teren je ušao Petković.

U 86. minuti kod Lokomotive umjesto Budimira u igru je ušao Tuci.

U 80. minuti sjurio se Đurasek po sredini ušao u kazneni prostor i pucao, ali je lopta blokirana i završila u korneru.

U 79. minuti iz slobodnog udarca s tridesetak metara pokušao je Kallaku,pucao je preko živog zida, ali i pored gola.

U 77. minuti opomena za Senića zbog prekršaja nad Đirom pred golom Varaždina.

U 75. minuti pokušao je Drožđek u padu s lijeve strane, ali je snažan udarac otišao preko gola.

U 72.minuti pucao je Đira sa 16 metara ali je njegov udarac otišao daleko pored lijeve vratnice gola Zelenike.

U 68. minuti izmjene kod Varaždina, umjesto Benka ušao je Obregon, a umjesto Kolarića u igru ulazi Posavec.

U 66. minuti izmjena kod Lokomotive umjesto Vojkoviča u igru ulazi Ćuže.

U 64. minuti opomena za Delića zbog prekršaja nad Đirom.

U 62. minuti opomenut je Đurasek zbog prekršaja nad Kallakuom na sredini terena.

U 61. minuti izmjena kod Varaždina, igru napušta strijelac Mehdikhani, a ušao je Delić.

U tijeku je 58. minuta provjera suca s VAR sobom zbog situacije u kaznenom prostoru Lokomotive, nakon kornera s lijeve strane, gdje su u skoku bili Rodin i Kolinger. Na kraju je odlučeno da ništa nije sporno.

U 49. minuti Lokomotiva je izjednačila auto golom Rodina. Akcija gostiju išla je po lijevoj strani, Kallaku je ubacio pred gol za Budimira, uz kojeg je bio Rodin, kojeg je lopta pogodila u nogu i odbila se u mrežu kraj nemoćnog Zelenike.

Na početku drugog dijela izmjene i to tri kod gostiju, Đira je ušao u igru umjesto Sammira, umjesto Karačića ušao je Markovič, a umjesto Mersinaja na terenu je Osmanković. Kod Varaždina nema promjena u sastavu.

Kraj prvog nakon kojeg Varaždin ima prednost od 1:0, golom Mehdikhanija u 44. minuti. Varaždin je u prvom dijelu imao 7 udaraca prema golu od kojih 5 u okvir gola, a Lokomotiva jedan udarac i to u okvir gola. U kornerima je bilo 2:1 za Varaždin, a u posjedu lopte 47:53 za Lokomotivu.

U 44. minuti gol za Varaždin i to prvijenac za Mehdikhanija u 21. nastupu za varaždinski sastav. Urata je na sredini terena Lokomotive po lijevoj strani napada Varaždina ukrao loptu Karačiću, potrčao po lijevoj strani i ubacio u kazneni prostor. lopta je bila prejaka za Benka u srcu kaznenog prostora, ali je akciju pratio Mehdikhani, koji je išao s desne strane i snažnim udarcem pogodio lijevu stranu gola nemoćnog vratara Hendije.

U 38. minuti s dvadesetak metara lijevo iskosa u desni donji kut gola Lokomotive pucao je Drožđek, ali je golman Lokomotive Hendija obranio taj udarac.

U 31. minuti sjajna prilika za Varaždin, ali je udarac Drožđeka s lijeve strane, iz blizine, uspio obraniti Hendija. Momčad lokomotive izgubila je loptu na sredini terena, uslijedila je brza akcija Varaždina u kojoj je Drožđek proigran od Đuraseka u lijevoj strani kaznenog prostora, ali je vratar Lokomotive bio uspješniji od varaždinskog igrača.

U 25. minuti prvi korner za Lokomotivu s lijeve strane, Sammir je iz kornera ubacio pred gol domaćina za Kolingera, ovaj loptu glavom proslijedio prema lijevoj strani gola Varaždina, ali je Urata s gol linije loptu izbacio glavom u polje. Najveća prilika na utakmici do sada.

U 23. minuti nakon ubacivanja iz slobonog udarca od Đuraseka lopta je u lijevoj strani kaznenog prostora, pred golom Lokomotive, pala pred Stolnika, koji nije uspio dobro zahvatiti loptu i ona je završila u rukama Hendije.

U 22. minuti prva opomena i to Kallaku zbog prekršaja nad Senićem na sredini terena.

Igra se 17. minuta u posljednje tri minute dosta je prekršaja na sredini terena.

U tijeku je 13. minuta i dalje bez golova, Varaždin ima više loptu u nogama.

Trener Varaždina Samir Toplak na klupi ima Gavranovića, Grgeca, Skorupa, Glavine,Posavca,Delića, Obregona, Novoseleca i Petkovića.

Već u 1. minuti Drožđek je s lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor Lokomotive, ali je Gluhaković loptu ispred Mehdikhanija izbacio u korner.

Varaždin je u plavim, a Lokomotiva u bijelim dresovima.

Na golu Varaždina je Zelenika, u zadnjem redu su Tkalčić, Stolnik, Rodin i Urata, u sredini Senić, Đurasek, Kolarić, Mehdikhani i Drožđek, a u napadu je Benko. Lokomotiva je počela utakmicu u sastavu Hendija, Karačić, Kovačić, Kolinger, Gluhaković, Cokaj, Mersinaj, Kallaku, Vojković, Sammir i Budimir. Susret sudi Igor Pajač iz Zeline.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu, uz temperaturu zraka od 28 celzijevih stupnjeva,u 17 sati i 55 minuta počelo je nadmetanje 3. kola HT Prve lige između Varaždina i Lokomotive, sastava koja su u prva tri kola sakupila po tri boda. U početnim postavama su Benko, kojemu je to 179. nastup u HNL-u, i Sammir.