Varaždin i Istra 1961 odigrali susret bez golova, gosti od 76. minute imali igrača manje Foto: Krešimir Đurić

Varaždin i Istra 1961 odigrali susret bez golova, gosti od 76. minute imali igrača manje

| 16.4.2023. u 16:58h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice,koja je završila poletni rezultatom 0:0. Varaždin je pružio bolju igru u nastavku, goszi su od 76. minute imali igrača manje ali su sačuvali svoju mrežu. Na kraju je Varaždin imao 55 posto loptu u svom posjedu,uputio je 7 udaraca prema golu, od kojih 2 u okvir gola, dok su gosti imali 6 udaraca, od kojih su 4 bila u okvir gola.

Malo je igre u nadoknadi vremena,.

Zbog prigovora opomenut je trener Mario Kovačević.

92. minuta opomenut je Jelenić.

Pet minuta sudačke nadoknade vremena.

Utakmicu prati 1 494 gledatelja. Varaždin napada, traži vodstvo, istra se uglavnom brani.

U 88. minuti izmjena kod Istre umjesto Bakrara je uigri je Mahmoud.

U 86. minuti umjesto Banovca u igri je Belcar. Banovec se malo prije ozlijedio.

U 83. minuti izmjene kod Varaždina, umjesto Drožđeka i Puclina u igri su Domjanić i banovec.

U 80. minuti korner za Varaždin, VAR provjera jer je Brodić igrača Istre pogodio u ruku.Nema ,kaznenog udarca, samo korner, nakon kojeg nije bilo opasnoszi.

U 78. minuti izmjena kod gostiju, umjesto Kadušiča u igri je Matheus.

U 76. minuti Istra je ostala s igračem manje jer je cdrugu opomenu dobio Iure Iovu, zbog prekršaja nad  Piljem, koji je bio u naletu po lijevoj sgtrani. Slobodan udarac za Pilja s 20 metara, lopta odlazi pored vratnice.

U 71. minuti Teklić je nakon pritiska oduzeo loptu obrani Istre,a nakon akcije asistirao Mitrovskom pred golom koji je pucao zamalo pored gola.

Varaždin u nastavku igra puno bolje nego u orvih 45 minuta.

U 67. minuti Brodić s desetak metara lijevo iskosa na proigravanje Drožđeka, loptu po zemlji šalje zamalo pored gola.

U 66. minuti drugi uzastopni korner Varaždin, Drožđek izravno iz kornera pogađa gredu gola Majkića.

U 64. minuti izmjena kod Istre, umjesto Boultama u igri je Mateo Lisica.

U 62. minuti nakon kornera s desne strane lopta je na pet metara došla na glavu Brodića, koji ju iz dobre pozicije šalje pored gola. Velika prilika za Varaždin.

U 61. minuti izmjene kod Varaždina umjesto Elezija i Šege, u igri su Pilj i Mitrovski.

U 60. minuti Zelenika brani udarac po zemlji s desne strane.

Kovačević je sa zagrijavanje pozvao Pilja i Mitrovskog, igra se 60 minuta.

U 53. minuti korner za Istru s desne strane. istra traži igranje rukom Šege, kojeg je lopta pogodila u ruku, koja je bila uz tijelo. VAR provjera, nema kaznenog udarca, Nastavlja se utakmica.

U 51. minuti odlična akcija Varaždina, lopta od Teklića ubačena u for za Drožđeka u kazneni prostor Istre, njemu u susret izlazi Majkić, kojeg je nehotuce udario golmana Istre i požutio.

Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima u odnosu na početak utakmice.

Kraj prvog dijela na odmor se odlazu s 0:0. Varaždinu je u 11. minuti dosuđen kazneni udarac, ali je poništen nakon VAR provjere, jer je u začetku akcije Puclin bio u zaleđu. U prvom dijelu Varaždin je imao 48 posto posjed lopte,uputio je dva udarca oba u okvir gola, dok su gosti imali četiri udarca, dva u okvir gola.

Korner za Varaždin s lijeve strane, nakon dobre akcije po desnoj strani, lopta je po zemlji išla pred gol za Drožđeka, koji je pucao, ali je bio blokiran.

Tri minute sudačke nadoknade vremena,

U 45. minuti opomenut je Iovu zbog prekršaja nad Drožđekom, koji je bio u naletu po lijevoj strani.

U 43. minuti Kadušić pred golom u skoku ćini prekršaj nad Elezijem. Lopta na 25 metara od gola kod nje su Brodić i Drožđek. Ništa od slobodnog udarca, Brodić je išao na kombinaciju s Drožđekom, nije prošlo.

U 40. minuti lopta iz kornera išla je na glavu Iovua koji je s pet metara šalje preko gola.

U 39.minuti korner za Istru s lijeve strane, Jelenić pred golom izbacio loptu u kormer ispred Bakrara.

U tijeku je 39. minuta, lopta je više u posjedu gostiju, 54:46 posto.

U 33. minuti Bakrar je pucao s desetak metara u desnoj strani kaznenog prostora, točno u ruke Zelenike.

U 32. minuti Drožđek je na sredini terena uzeo loptu Hujberu. spustio se po lijevoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor, koja je završila u rukama Majkića.

U 26. minuti korner za Istru 1961 s desne strane. Petrusenko je po zemlji loptu na 11 metara od gola poslao za Bakrara, ovaj pucao snažno, ali preko gola Zelenike.

U 24. minuti slobodan udarac za Varaždin s lijeve strane, loptu će u kazneni prostor ubaciti Drožđek. Pucao je izravno prema golu, obijena lopta od obrane Istre.

Ništa od kaznenog udarca, Puclin je u akciji koja je prethodila kaznenom udarcu bio u zaleđu na proigravanje Brodića.

Loptu je uzeo Tonio Teklić,ali se provjerava moguće zaleđe kod akcije Varaždina, prije kaznenog udarca.

U 11 minuti korner za Varaždin s lijeve strane ubacio je Drožđek, promašaj pred golom, no u nastavku akcije kazneni udarac za Varaždin. Stanić je srušen, dobio je udarac po nogi od Boltama,a sudac Bebek, koji je bio blizu,odmah je pokazao je na bijelu točku.

U 5. minuti opasan napad Istre 1961, srećom završnica nije bila dobra, lopta upućena prema golu iz blizine od Baakrara otišla je pored desne vratnice gola Zelenike.

Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a pomažu mu Jerko Crnčić iz Vrbovca i Željko Bučar iz Duge Rese, dok je četvrti sudac Goran Pečarić iz Zagreba. VAR sudac je Ante Čulina iz zagreba, a njegov asistent Dario Kolarević, također iz Zagreba,

Istra 1961 počela je susret u zelenim dresovima sa sljedećih 11:Majkić, Hujber, Mlinar, Caseres, Galilea, Boultam, Bakrar, Marin, Petrusenko,Iovu,Kadušić.

Varaždin je susret počeo u plavim dresovima sastavu:Zelenika, Pellumbi, Stanić, Brodić, Puclin, Drožđek, Teklić, Šego, Elezi, Urata i Jelenić.

Zbog ozljeda u varaždinskoj momčadi nema Postonjskog i Kolarića.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 15 sati po oblačnom vremenu i uz temperaturu zraka od 9 Celzijevih stupnjeva počelo je nadmetanje 29. kola SuperSport HNL između Varaždina i Istre 1961.