Varaždin golovima Domjanića i Teklića pobijedio Rijeku 2:0 i ostao u utrci za Europu Foto: Krešimir Đurić

Varaždin golovima Domjanića i Teklića pobijedio Rijeku 2:0 i ostao u utrci za Europu

| 14.5.2023. u 18:51h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Kraj utakmice Varaždin je pobijedio 2:0, golovima Domjanića i Teklića i ostao u utrci za Europu. Bio je to susret u kojem je Varaždin imao 45 posto loptu u svom posjedu, uputio 5 udaraca prema golu, od kojih su tri bila u okvir gola, dok je Rijeka imala 10 udaraca prema golu, 4 u okvir gola.

Zbog prigovora opomenut je trener Kovačević.

Utakmici je nazočno 1 662 gledatelja.

Opomenut je Frigan.

Najmanje 5 minuta sudačke nadoknade vremena.

U 88. minuti umjesto Vugrinca u igri je Vito Težak, junior kluba.

U 82. minuti zbog prigovora opomenut je trener Jakirović.

U 80. minuti sjajna kontra Varaždina, Elezi u lijevo za Brodića, koji izlazi pred Labrovića, ali njegovu loptu je ored golom zaustavio igrač Rijeke.

U 76. minuti izmjene napustili su igru Teklić, koji je ispraćen dugotrajnim pljeskom i Pilj, a ušli su Belcar i Pereira.

U 73. minuti korner za Rijeku s lijeve strane.

U 72. minuti korner za Varaždin s lijeve strane.

U 71. minuti umjesto Jankovića u igri je Djuoahra.

U 70. minuti Zelenika sjajno brani udarac Frigana glavom iz blizine.

U 69. opomenut je Elezi.

U 62. minuti izmjene kod Varaždina, umjesto Domjanića na terenu je Vugrinec, a kod gostiju umjesto Ampema u igri je Obregon.

Tri izmjene kod Rijeke.

GOOOOL U 58. minuti golom Teklića Varaždin poveo protiv Rijeke 2:0. Nakon ubačaja Pilja s lijeve strane Teklić je u zraku dočeoa loptu s 13 metara i u pad iz voleja pogodio gol Rijeke.

U 56. minuti Frigan je napravio prekršaj nad Pellumbijem, koji je ostao ležati, malo se zakuhalo na terenu, ali i sve brzo smirilo.

U 54. minuti korner za Rijeku s lijeve strane.. Galešić je nakon ubačaja pokušao petom, Zelenika je obvranio.

U 53. minuti novi korner s desne strane za goste,

U 53. minuti korner za Rijeku s desne strane.

U 52. minuti opomenut je Hodža.

GOOOOL Varaždin vodi 1:0, golom Nike Domjanića u 47. minuti. loptu je s desne strane ubacio Stanić koji je na 7 metara  os gola pronašao glavu Domjanića, a ovaj je pogodio mrežu Labrovića.

Na početku drugog dijela promjena kod Varaždina umjesto Stolnika u igri je Stanić.

Kraj prvog poluvremena na odmor se odlazi s 0:0. Varaždin je imao 51 posto posjed lopte, 3 udarca prema golu od kojih je 1 bio u okvir gola,dok je Rijeka imala četiri udarca od kojih je 1 bio u okvir gola. U kornerima je bilo 3.6.

Slobodan udarac za Rijeku s lijeve strane, prilika za ubačaj u kaznnei prostor Zelenike.

Igrat će se još najmanje tri minute sudačke nadoknade vremena.

U 41. minuti puca Ampem s desne strane, lopta blokirana odlazi zamalo pored stative u korner.

U 40. minuti Janković s više od 30 metara snažnim udarcem pogađa gredu gola Zelenike.

U 39. minuti opomenut je Pilj.

U 31. minuti slobodan udarac za Rijeku s lijeve strane, blizu kaznenog prostora. Marin se odlučio na udarac, koji je završio preko gola.

U 31. minuti korner za Rijeku s desne strane.

U 30. minuti Rijeka je izgubila loptu u svom dijelu terena, Domjanić je odigrao za Brodića a obaj pucao s oko 25 metara Labrović je loptu skrenuo u korner.

U 28. minuti opomenut je Goda.

U 26. minuti Domjanić je u skoku na sredini terena bio u sendviču između dva igrača Rijeke i ostao ležati na travi, ukazuje mu se pomoć.

U 24. minuti korner za Varaždin s lijeve strane,izvodi ga Teklić. No korner sada s desne strane.

U 21. minuti slobodan udarac za Varaždin s oko 28 metara, nakon što se srušen Elezi. Teklić pogađa živi zid, jedan igrač u bijelom dresu.čini se da je Hodža. ostao je ležati na travi. Ukazuje mu se pomoć.

U 20. minuti Brodić se sjurio u protunapad po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i dao povratnu loptu pred gol, ali nije bilo suigrača.

U 19. minuti četvrti korner za Rijeku s lijeve strane.

U 16. minuti Teklić je srušen na sredini terena, sudac se nije oglasio, Rijeka je išla u brzu kontru, Frigan se našao sam sa Zelenikom ali je vratar Varaždina obranio njegov udarac. U međuvremenu označeno je i zaleđe.

U tijeku je 15 minuta, nakon što je Rijeka imala inicijativu na početku susreta, Varaždin sada uspostavlja ravnotežu.

U 10. minuti lopta ubačena iz kornera pred golom kod druge vratnice došla na nogu De Vege, koji je koljenom iz blizine šalje preko gola. Velika prilika za Rijeku.

U 9. minuti treći korner za Rijeku s lijeve strane.

U 8. minuti novi korner za Rijeku s lijeve strane. Rijeka ima više loptu u nogama.

U 4. minuti korner za Rijeku s lijeve strane.

Momčad Rijeke je prva krenula sa centra.

Sudac je Ante Čulina iz Zagreba, a pomažu mu Dario Kolarević iz Zagreba i Dominik Benković iz Zaprešića, dok je četvrti sudac Ivana Martinčić iz Koprivnice. VAR sudac je Duje Strukan iz Splita, a asistira mu sugrađanin Alen Jakšić.

Rijeka je počela susret u bijelim dresovima sa sljedećih 11: Labrović, Goda, Janković, Galešić, Ampem, Banda,Frigan, Hodža, Marin, Dilaver i De Melo.

Varaždin je počeo u plavim dresovima u sastavu: Zelenika, Pellumbi, Brodić, Teklić, Kolarić, Elezi, Pilj, Stolnik, Urata, Jelenić i Domjanić.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 17 sati i 1 minutu po oblačnom i kišovitom vremenu počeo je susret 34. kola SuperSport HNL između Varaždina i Rijeke.