Održana edukacija u okviru projekta „Oživljavanje u zajednici“

| 22.11.2015. u 18:26h | Objavljeno u Našim krajem

U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu održana je višesatna radionica u okviru projekta „Oživljavanje u zajednici“ koju su pohodili djelatnici ustanova, škola i vrtića s područja Grada, članovi vatrogasne zajednice i ostali.

Edukaciju su održali djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ove se radionice održavaju diljem Varaždinske županije s ciljem educiranja što većeg broja građana u lokalnim zajednicama za provođenje postupka oživljavanja uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora (AVD).

Uz mnoštvo audio-video materijala, simulacija i demonstracija, prisutni su s velikim zanimanjem usvajali prezentirani sadržaj i naposljetku uspješno položili ispit i osigurali si licencu.

Gradonačelnik Siniša Jenkač zahvalio je svima na dolasku te izrazio nadu da će i Grad Novi Marof u skorije vrijeme uspjeti nabaviti jedan AVD uređaj.

- Treba se educirati što veći broj građana kako bi znali prepoznati iznenadni srčani zastoj i kako pomoći osobi koja je doživjela iznenadni srčani zastoj primjenom AVD-a - izjavio je gradonačelnik.