Leon Benko i u današnjem je susretu bio strijelac za varaždinsku momčad Foto: Krešimir Đurić

Varaždin do boda na Poljudu golom Leona Benka s bijele točke

| 22.3.2019. u 16:49h | Objavljeno u Sport

U susretu 17. kola Druge HNL momčad Varaždina je na splitskom Poljudu osvojila je bod odigravši s drugim sastavom Hajduka 1:1, a oba su pogotka postignuta u prvom poluvremenu utakmice, točnije u prvih 18 minuta nadmetanja.

Varaždin je susret u Splitu počeo u sastavu Nevistić - Sambolec, Ćelić, Zebić, Miličević - Babić, Jertec, Brlečić - Fućak, Yokoyama - Benko. Hajduk je došao u vodstvo već u 5. minuti susreta. Delić je bio srušen na oko 30 metara lijevo iskosa od gola Nevistića.

Iz slobodnog udarca Beširović je uputio loptu prema desnoj strani gola Varaždina, lopta je preletjela živi zid i pogodila gredu, od koje se odbila u peterac Varaždinaca. U namjeri da raščiste situacija pred svojim golom jedan drugome zasmetali su Nevistić i Miličević, što je iskoristio Prtajin i s pet metara loptu po zemlju poslao u mrežu Varaždina za rano vodstvo splitskog sastava.

U 11. minuti Kalik je s oko 20 metara lijevo iskosa pucao snažno ali preko gola gostiju. U 17. minuti u kaznenom prostoru druge momčadi Hajduka Radić je prekršajem s leđa zaustavio Benka, sudac Matej Horvat iz Zagreba, koji je bio blizu mjesta događaja, odmah je rukom pokazao na bijelu točku.

Benko je i sam izveo najstrožu kaznu tako da je loptu, udarcem po zemlji, poslao u desnu stranu gola druge momčadi Hajduka. Vratar domaćeg sastava Ljubić pročitao je namjeru najboljeg strijelca Varaždina, ali udarac je bio prejak i Varaždin je u 18. minuti izjednačio na 1:1.

U 41. minuti s desne je strane u kazneni prostor loptu ubacio Jertec, na 7 metara od gola glavom je pucao Fućak, ali u udarcu nije bilo preciznosti. U 45. minuti nakon akcije u kojoj su sudjelovali njen začetnik Jertec, zatim Brlečić i Miličević, ovaj posljednji je s lijeve strane ubacio u kazneni prostor druge momčadi Hajduka gdje je u skoku glavom bio Fućak, ali nije uspio zahvatiti loptu na željeni način i propala je dobra situacija Varaždina.

Nakon prvih 45 minuta Hajduk je imao 7 udaraca prema golu, od kojih je 3 bilo u okviru gola, a Varaždin je imao omjer 4:1. Gosti su izveli 7 kornera a domaćin 1, a na strani Varaždina bio je i posjed lopte od 57:43 posto.

Na početku drugog dijela samo je druga momčad Hajduka napravila izmjenu Tonio Teklić je ušao umjesto Jurice Bajića. U 51. minuti nakon solo akcije Ivan Delić je sa 17 metara lijevo iskosa loptu poslao pored lijeve vratnice gola Nevistića.

U 54. minuti čista prilika za domaće Kalik je primio loptu na oko 11 metara od gola Nevistića i potpuno sam i neometan loptu snažnim udarcem poslao preko gola Varaždina, a minutu kasnije nakon duplog pasa Delić je ušao po desnoj strani u kazneni prostor Varaždinaca i pucao, ali je Nevistić nogom obranio njegov udarac i loptu skrenuo u korner.

U 58. minuti dvostruka izmjena u momčadi Branka Karačića, koji je umjesto Fućaka u igru uveo Vuka, a umjesto Brlečića priliku je dobio Kolarić. U 60. minuti s tridesetak je metara udarac isprobao Kalik, ali bez opasnosti po Nevistića, dok je u 61. minuti nakon prekršaja nad Jertecom iz slobodnog udarca s oko 30 metara desno iskosa po golu je pucao Benko, ali je Ljubić obranio njegov pokušaj.

U 78. minuti teren je napustio Yokoyama a umjesto njega priliku je dobio Perković. U 81. minuti žuti karton dobio je Ćelić, a u 83. minuti zbog prekršaja nad Jertecom na sredini terena Tonio Teklić dobio je drugi žuti automatski crveni karton, čime je druga momčad Hajduka završnicu susreta odigrala s igračem manje. Do kraja susreta nije bilo golova tako da je svakoj momčadi pripao po bod.