Varaždin će imati predstavnike na Svjetskom rukometnom prvenstvu za žene u Španjolskoj Foto: Dražen Novosel

Varaždin će imati predstavnike na Svjetskom rukometnom prvenstvu za žene u Španjolskoj

Varaždinske vijesti/HRS | 27.8.2021. u 14:26h | Objavljeno u Sport

Odlične vijesti stigle su iz središta Svjetske rukometne federacije (IHF-a) za hrvatske suce, i općenito hrvatski rukomet. Na dva velika natjecanja koje organizira IHF, a riječ je o Svjetskom prvenstvu rukometašica u Španjolskoj od 1.do 19. prosinca, te Super Globo turniru u Saudijskoj Arabiji koji se održava od 5. do 9.rujna, Hrvatska će imati svoje suce.

U Španjolsku, na 25. svjetsku smotru rukometašica, odlaze varaždinska braća Davor i Zoran Lončar. To je još jedno u nizu priznanja za taj par, koji je bio i na posljednjem Svjetskom ženskom rukometnom prvenstvu u japanskom Kumamotu 2019. godine.

Braća Lončar su jedan od 18 sudačkih parova koji će dijeliti pravdu u Castellonu, Torrevieji, Lleirii i Granollersu.

Istodobno, IHF je za Super Globo turnir u Saudijskoj Arabiji odabrao naš najbolji sudački par – Matiju Gubicu i Borisa Miloševića, koji će biti jedan od šest sudačkih parova na tom natjecanju.

Turnir se održava od 05.-09.rujna uz sudjelovanje 10 klubova kontinentalnih prvaka. To je zapravo svjetsko klupsko prvenstvo. Europu predstavljaju Barca kao europski prvak, Aalborg kao finalista Lige prvaka te Magdeburg koji je dobio pozivnicu.

Šest sudačkih parova pozvano je na to natjecanje. Podsjećamo, Matija Gubica i Boris Milošević sudili su finale Super Globo turnira prije dvije godine.