Varaždin u prijateljskom susretu izgubio od Al Faisalya

| 31.7.2019. u 20:07h | Objavljeno u Sport

U prijateljskoj nogometnoj utakmici na Gradskom stadionu u Varaždinu, pred oko 200 gledatelja, momčad Varaždina izgubila je od prvoligaša iz Saudijske Arabije Al Faisalya, rezultatom 3:0, poluvrijeme 2:0 za goste, koji su na pripremama u Sloveniji.

Varaždin je utakmicu počeo u sastavu Mrmić, Jozinović, Glavica, Sambolec, Škvorc, Bajandouh, Brlečič, Lisakovich, Vuk, Težak i Fućak,a trener Perković na ovom je susretu koristio 22 igrača sve osim Benka, Đurasek, Nevistića i Rocea. Gosti su susret odigrali s 15 igrača.

Nakon neuspjelog pokušaja loba Vuka u 3. minuti i udarca Dine Škvorca u 9. minuti glavom kojeg je vratar gostiju obranio, momčad Al Faisalya je došla u vodstvo u 10. minuti, a strijelac je bio Alves de Oliviera William.

Četiri minute kasnije dobra solo akcija Lisakovicha po lijevoj strani i udarac kojeg golman gostiju brani, u 17. minuti Glavica je pucao iz slobodnog udarca sa 17 metara,ali je vratar bio na mjestu a u 24. minuti gosti su preko Husaina Algahtanija bili u gol prilici, ali je njegova lopta završila zamalo pored desne vratnice gola Varaždina u gol autu.

U 32. minuti kazneni udarac za goste nakon što je u kaznenom prostoru Varaždina srušen Alves de Oliviera William, a siguran s bijele točke bio je Luizinho. U nastavku susreta u 61. minuiti Gavranović je obranio udarac  Rolienya, a minutu kasnije mrežu Gavranovića prizemnim je udarcem iz lijeve strane kaznenog prostora pogodio Awad Alyami. U 80. minuti glavom je zamalo pored lijeve vratnice gola gostiju pucao Patrick Kesse osei.