Varaždinskoj momčadi ovo je prvi osvojeni turnir u klupskoj povijesti

Varaždici osvojili turnir u Kostreni, Matija Tenšić najbolji igrač turnira

| 14.3.2017. u 11:33h | Objavljeno u Sport

U Kostreni je održan turnir košarke u kolicima. Sudjelovale su četiri ekipe: KKI Kostrena, KKOI Koprivnica, KKI Varaždin i Mlada slovenska reprezentacija, koja je turniru dala međunarodni karakter.

Odigrane su četiri utakmice. U prvoj su se sastali  KKI Kostrena i Mlada slovenska reprezentacija, a utakmica je završila rezultatom 45:4 za Slovence. Mali broj pogodaka za Kostrenu ne čudi jer su ekipa koja je formirana tek prije tri mjeseca.     

Drugu utakmicu su odigrale ekipe KKI Varaždin i KKOI Koprivnica, a završila je rezultatom 68:27 za Varaždince, koji su ovu utakmicu odigrali sa pričuvnom momčadi koji su je odradili rutinski.

U susretu za treće mjesto sastale su se ekipe koje su izgubile prvecutakmice, a slavio je koprivnički sastav rezultatom 27 : 18. Finalnu utakmicu kao poslasticu dana odigrali su Varaždin i Mlada reprezentacija Slovenije, a pobjedu je ostvario varaždinski sastav rezultatom 63:55. Varaždincima je ovo prvi osvojeni turnir u povijesti kluba. Valja naglasiti da je Varaždinac Matija Tenšić proglašen najboljim igračem turnira.

Ekipi Varaždina ovaj je turnir dobro došao kao priprema za nastavak prvenstvenih utakmica i Kupa.