Varaždin izgubio od Lokomotive 2:0, prema viđenom zaslužio više

| 21.2.2020. u 19:49h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin je izgubio od Lokomotive 2:0, golovima Uzunija u 7. i Karačića u 38. minuti, ali je prema viđenom zaslužio više od poraza, ali lopta nije htjela u gol Grbića.

Umjesto Uzunija u igru je ušao Petrak.

Igrat će se 2 minute sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti Budimir uzeo loptu Stolniku, spustio se prema golu Varaždina, odigrao u desnu stranu za Kastratija koji je iz stopostotne pozicije loptu poslao preko gola.

Susretu je nazočno 1788 gledatelja.

U 78. minuti Varaždin i dalje pritišće ne bi li postigao gol,ali jednostavno lopta ne pronalazi put do mreže Grbića, udarac Posavca iz blizine zaustavlja Grbić na gol liniji.

U 74. minuti posljednja izmjena kod Varaždina, Drožđek umjesto Petkovića.

U 71.minuti akcija Lokomotive po desnoj strani, povratna lopta pred kazneni prostor za Jakića, koji je pucao, ali je Stolnik blokirao udarac, loptu odbio u glavu Jakića od kojeg je lopta otišla u ruke Nevistića.

U 69. minuti kod gostiju umjesto Tolića u igri je Budimir.

U 68. minuti opomenut je Glavina.

U 65. minuti opomenut je Stipo Marković, igrač Lokomotive.

U 63. minuti izmjena kod Lokomotive, igru je napustio Tuci, a ušao je Atiemwen.

U 61. minuti Kolarić šalje loptu u sredinu kaznenog prostora za benka, koji puca po zemlji, ali opet u ruke vratara Gabruića.

U 59. minuti Kolarić je odlično u lijevoj strani kaznenog prostora pred golom odigrao z Glavinu, ovaj je pokušao odmah proslijediti loptu u mrežu,ali je pogodio vratara Grbića.

U 57. minuti dobra akcija Varaždina koju Petković završava dodavanjem za Posavca koji je desetak metara od gola po sredini pucao po zemlji, ali točno u vratara Grbića.

U 48. minuti sjajno je Dominik Glavina u kaznenom prostoru na pet metara od gola ostavio loptzu za Benka, koji je pucao ali točno u golmana Grbića.

U nastavak utakmice Varaždin je krenuo s dva nova igrača, u svlačionici su ostali Djou i Teklić, a ušli su Dominik Glavina i Bajandouh.

Kraj prvog dijela.

U 43.minuti opomet je igrač Varaždina Petar Mamić.

Varaždin pristišće ne bi li izjednačio rezultat, ali je u 38. minuti primio drugi gol.  Jakić se s desne strane napada gosziju s loptom približio sredini, na 18 metara od kaznenog prostora, i loptu kratko dodao do Karačića, koji je udarcem po zemlji, kroz šumu nogu, loptu poslao u desnu stranu gola Nevistića za vodstvo Lokomotive od 2:0.

U 35. minuti skočila je tribina tražeći kazneni udarac jer je prilikom ubačaja Kolarića po zemlji s desne strane lopta u ruku na zemlji pogodila Cokaja, ali se suac Bel i VAR nisu oglasili.

U 33. minuti nakon duge akcije s oko 18 metara pucao je Djou pored gola.

U 28. minuti u kaznenom prostoru Varaždina lopta je došla do Uzunija ai ovaj nije iskoristio situaciju za moguće povećanje vodstva.

U 24. minuti velika prilika za Lokomotivu. Lopta je s desne strane ubačena u lijevu stranu kaznenog prostora gdje ju je dočekao potpuno sam Kovačić ali je previše čekao i loptu je varaždinska obrana izbacila u korner.

U 18. minuti Posavec je pucao sa 18 metara s lijeve strane u lijevu stranu gola ali je vratar Grbić uhvatio loptu.

U 17. minuti opomenut je Enis Cokaj.

U 7.minuti gol za Lokomotivu. Korner s ijeve strane, lopta ubačena u kazneni prostor, Kolarić je izbio loptu koja je na pet metara došla do Uzunija, a ovaj je iz blizine poslao po zemlji u lijevu stranu gola nemoćnog Nevistića.

U 6. minuti dobra akcija Lokomotive. Uzuni je u desnoj strani kazenog prostora ostavio loptu za Jakića koji je pucao u desnu stranu gola Nevistića, a ovaj je loptu rukama skrenuo u korner.

Već u 2.minuti slobodan udarac pred golom Nevistića, nakon što je prekršaj na 18 metara od gola Varaždina napravio Djou. Srećom iz slobodnog udarca pogođen je živi zid varaždinskog sastava.

Sastav Varaždina prema najavama trenera Samira Toplaka, osim što u momčadi zbog ozljede nema Đuraseka, umjesto kojeg je priliku dobio Kolarić. Sastav Varaždina: Nevistić, Tkalčić, Stolnik, Senić, Mamić, Gura Djou, Kolarić, Petković, Teklić, Posavec, Benko. Lokomotiva je počela u sastavu: Grbić, Mmarković, Kovačić, Uzuni, Tuci, Cokaj, Kolinger, Kastrati, Jakić, Tolić i Karačić.

U 17.59 sati počeo je susret 23. kola HT Prve lige između Varaždina i Lokomotive, važna utakmica za domaćina u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu. Sudac je Dario Bel iz Osijeka, a VAR sudac Marko Matoc iz Zaprešića.