Gradu Ivancu iz ministarstva 35.000 kuna za gradnju rampe kod braniteljske zgrade Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Gradu Ivancu iz ministarstva 35.000 kuna za gradnju rampe kod braniteljske zgrade

Varaždinske vijesti | 11.12.2019. u 17:20h | Objavljeno u Našim krajem

Gradu Ivancu od Ministarstva hrvatskih branitelja stiže 35.000 kuna bespovratne potpore za sufinanciranje uređenja rampe i pješačkih površina kod braniteljske zgrade u Ul. Ljudevita Gaja 11 u Ivancu.

U prizemlju te zgrade Grad je uredio prostore te ih stavio na raspolaganje za rad braniteljskim udrugama koje djeluju na gradskom području. S obzirom na to da je do ovih prostora bilo potrebno urediti prilaz prilagođen osobama s invaliditetom, Grad se javio na natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja te kandidirao projekt gradnje rampe za invalide i uređenje pratećih pješačkih površina vrijedan ukupno 40.600 kuna.

Na prijedlog Radne skupine za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom, resorno ministarstvo je ivanečki projekt odlučilo poduprijeti većinom potrebnog iznosa te osiguralo 35.000 kuna. Nakon dostave Odluke o financiranju projekta, o tomu je zaključen i ugovor koji su potpisali ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Radovi na uređenju rampe već su počeli, a zahvaljujući tome, uvelike će se olakšati prilaz do braniteljskih prostora invalidima Domovinskog rata.