Domagoj Drožđek nakon sezone i pol u Lokomotivi opet je u napadu Varaždina Foto: Krešimir Đurić

FOTO Varaždin izgubio od Hajduka 0:3, puno posla za VAR, koji je Hajduku donio 3 jedanaesterca

| 2.2.2020. u 16:57h | Objavljeno u Sport

Nakon 189 dana Hajduk je opet ostvario pobjedu u gostima u utakmici u kojoj je VAR imao pune ruke posla. poništio je gol hajduka ali je gostima i dosudio im tri kaznena udarca od kojih su dva iskoristili dok su jedan postigi iz igre i slavili nad sastavom Varaždina 3:0.

Loptu je uzeo Edouk koji je s bijele točke loptu poslao u desnu stranu gola nemoćnog nevistića za vodstvo hajduka 3:0.

Ponovno se uključio VAR pregledava se navodni kazneni udarac koji je i dosuđen za Hajduk.

Igrat će se još najmanje četiri minute sudačke nadoknade vremena.

U 89. minuti iz blizine je pucao Edouk ali je Nevistić loptu upućenu u svoj desni kut nogom skrenuo u korner.

U 85. minuti umjesto Caktaša na teren je ušao Blagaić.

U 79. minuti kod Hajduka umjesto Jaira u igru je ušao Kreković.

u 76. minuti opomenut je Caktaš, a nakon toga dvostruka izmjena kod domaćina igru su napustili Drožđek i Posavec, a ušli su Petković i Glavica.

U 74. minuti izmjena kod Hhajduka umjesto Tahiraja na teren je ušao Jakoliš.

U 72. minuti siguran s bijele točke bio je Mijo Caktaš i povećao prednost Hajduka na 2:0.

U 69. minuti Edouk je pucao prema golu iz blizine Nevistić je obranio loptu,ali je nakon prekida akcije Pejin išao nakon signalizacije na VAR provjeriti tu situaciju da li je bilo igranja rukom u kaznenom prostoru domaćina. Nakon što je  i dosudio kazneni udarac zbog igranja rukom Stolnika u kaznenom prostoru.

U 54. minuti svladan je Nevistić, ali je lopta završila u gredi gola domaćina i spriječila povećanje vodstva Hajduka. Pucao je Tahiraj.

Počelo je drugo poluvrijeme,kod Varaždina umjesto Dominika Glavine u igru je ušao Benko, Hajduk bez promjena.

U 45. minuti Drožđek je iz slobodnog udarca pogdio držać mreže iza gola Hajduka.

u 42. minuti Hajduk je ipak poveo. Nakon auta s lijeve strane lopta loptu je primio Jradi i neometan je vukao na 18 metara od gola i kada je bio sam pucao u lijevu stranu gola za vodstvo Hajduka od 1:0.

U 30. minuti  zatresla se mreža Nevistića, a loptu je u mrežu iz blizine na dodavanje Jaira poslao Edouk, međutim, nakon intervencije VAR-a gol je opravdano poništen zbog zaleđa Edouka u začetku akcije Hajduka.

u 26. minuti prilika na obje strane. Prvo je Denis Glavina uputio udarac glavom prema golu Posavca nakon ubačaja s lijeve strane ali točno u ruke hajdukovog vratara, a u brzom napadu hajdula Caktaš je pucao s 17 metara pod gredu gola domaćina, ali je Nevistić sjajno intervenirao.

U 20. minuti opomenut je Tahiraj.

Nakon signalizacije iz VAR sbe sudac Tihomir Pejin pogledao je snimku i pokazao na bijelu točku,ali je udarac Caktaša Nevistić obranio. lopta mu je bila upućena u lijevu stranu gola. Prije toga denis Glavina dobio je opomenu zbog igranja rukom.

U 13 minuti na njenom isteku prema golu Varaždina pucai je Caktaš, loptu je odbio nevistić, ona je došla do Edouka koji je iz blizine pogodio lijevu vratnicu gola Varaždina. Minutu kasnije kazneni udarac za Hajduk nakon VAR provjere. Netko je pucao prema golu Varaždina, Glavina se tijelom bacio na loptu i čini se da ga je pri tom lopta pogodila u ruku.

Varaždin je susret počeo s Nevistićem na golu, u polju su Stolnik, Dominik Glavina, Novoselec, Tkalčić, Đurasek, Roca, Posavec,Špičić, Dominik Glavina i Drožđek. hajduk kreće u sastavu: Posavec, Hamza,Caktaš, Edouk, Juranović, Jairo, Vučur, Ismajli, Tahiraj, Radić i Jradi. Prema prvim procjenama na utakmici je 5 043 tisuće gledatelja.

U 15 sati po oblačnom vremenu uz ugodnih 14 celzijevih stupnjeva počelo je nadmetanje 20. kola HT Prve lige između Varaždina i Hajduka, vrlo važan susret za obje momčadi. Varaždin je počeo u formaciji 3-5- 2, a Hajduk u 3-4-1-2.