Leon Benko i na večerašnjem je susretu pokazao zašto je prvi strijelac Druge HNL Foto: Krešimir Đurić

FOTO,VIDEO: GOTOVO JE Varaždin pobijedio Šibenika 3:1 i izborio Prvu ligu!!

| 18.5.2019. u 20:49h | Objavljeno u Sport

Počeo je derbi susret 25. kola Druge HNL između Varaždina i Šibenika, koji može riješiti sudionika Prve HNL sljedeće sezone. Stadion Varteksa je rasprodan, pune su zapadna i istočna tribina, dok je na južnoj tribini oko 200 navijača gostiju, tako da je procjena da je na stadionu oko 9 tisuća gledatelja.

Varaždin je susret počeo u sistemu 4-2-3-1: Nevistić, Perković,Zebić,Ćelić, Miličević - Babić, Brlečić - Glavica, Jertec, Fućak - Benko.Šibenik je počeo u sistemu 4-3-1-2: Labrović - Vlajić, Pandža, Bilić,Vukorepa- Bulat, Maleš.Roca - Kukec - Kendeš i Prince.

Glavni je sudac Fran Jović iz Zagreba, a pomoćnici Petrović i Grgić. Šibenik nimalo nije bio impresioniran ambijentom,pa je prvi udarac prema golu uputio gostujući napadač Prince sa 16 metara, ali je lopta završila iznad grede gola Varaždina,a u 8. minuti pokušao je Babić udarcem s oko 25 metara, ali zamalo pored lijeve vratnice gola Labrovića. U 9. minuti pokušao je s 20 metara Miličević, ali je njegov udarac išao po sredini gola u golmana gostiju.

U 21. minuti nakon kornera s desne strane kojeg je izveo Jertec prvo je Ćelić pucao glavom, ali je Labrović odbio loptu, koja je u kaznenom prostoru došla do Glavice, koji je pokušao nogom, ali je ponovno vratar gostiju krajnjim naporom zaustavio njegovu loptu i skrenuo je u korner.

U 28. minuti gosti su tražili kazneni udarac smatrajući da je Mario Zebić igrao rukom u svom kaznenom prostoru, no snimka je pokazala da je loptu odnio ramenom, a nakon toga u 29. minuti kazneni udarac tražio je Maleš smatrajući da je nepravilno zaustavljen u šesnaestercu Varaždina, ali je od suca Jovića dobio opomenu.

Nakon toga Šibenik je opasno živio. U 33.minuti ubačaj Benka s desne strane zamalo je prošao pored lijeve vratnice gola Šibenika, a u 34. minuti sjajno je s dvadesetak metara pucao Miličević, ali je golman Šibenika obranio i loptu skrenuo u korner. Nakon kornera s desne strane Jerteca lopta je došla do benka koji je s 18 metara snažno pucao,ali točno u igrača Šibenika, koji je igrao rukom, ali je ona bila uz tijelo.

U 37. minuti opet je s 18 metara desno iskosa pucao Benko,ali je vratar Labrović zaustavio njegovu loptu, a odbijanac je Jertec pokušao pospremiti u mrežu, ali je obrana Šibenika zaustavila pokušaj. Nakon toga na ubačaj Miličevića pucao je Glavica iz blizine ali opet je vratar Šibenika bio spreman i loptu izbacio u korner.

U 40. minuti kazneni udarac za Varaždin u 16 tercu Šibenika Maleš je srušio Glavicu, zbog prigovora požutio je Blaić,a a siguran realizator udarca s bijele točke bio je prvi topnik lige Leon Benko koji je loptu poslao u desnu a golmana Labrovića u lijevu stranu. Završilo je prvo poluvrijeme minimalnom ali zasluženom prednošću Varaždina.

Drugo poluvrijeme treneri su počeli sa sastavima s početka utakmice. Prvi udarac u nastavku uputili su gosti i to Marko Bulat s oko 18 metara a lopta je otišla daleko iznad gola. U 50. minuti Šibenik je izjednačio. Loptu je s lijeve strane u kazneni prostor ubacio Kukec a Prince je bio bolje postavljen od Ćelića i iz blizine loptu poslao u mrežu za 1:1.

Kratko je trajao šok Varaždinaca zbog primljenog gola, igrala se 61. minuta kada je na dodavanje Kolarića gol za novo vodstvo od 2:1 postigao je Dejan Glavica iz voleja.

Od 71. minute Šibenik je s igračem manje jer je drugu opomenu zbog prekršaja nad Glavicom na sredini terena i crveni karton dobio Karlo Bilić.

U 73. minuti, brza kontra Šibenika preko Princea koji je pucao s 15 metara iskosa s desnog kuta, ali je lopta išla iznad vratara Nevistića.

GOOOL U 77. minuti nakon prekršaja Šibenika nedaleko od ruba šesnaesterca, Leon Benko pogađa prelijepi gol u lijevu stranu gola iz slobodnog udarca.

Novi pokušaj izdaleka za Varaždin, Kolarić u 83. minuti iskušao svoje nišanske sprave s 20 metara, ali je lopta išla po sredini gola i vratar Šibenika je obranio udarac.

90 +5 Žuti karton za Princea.

GOTOVO JE Glavni sudac je odsvirao kraj susreta, nakon pet minuta nadoknade. Varaždin je pobijedio Šibenika i odigrao svoju posljednju domaću drugoligašku utakmicu, sljedeća domaća bit će u prvoligaškom društvu.

Video sadržaj