Varaždinu bod u nadmetanju s Dinamom u susretu 6. kola Druge HNL Foto: Krešimir Đurić

Varaždinu bod u nadmetanju s Dinamom u susretu 6. kola Druge HNL

| 19.9.2021. u 18:52h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Kraj utakmice, Varaždin i Dinamo odigrali su susret bez pobjednika, 1:1.

Opomenut je Marko Stolnik.

Igrat će se još najmanje pet minuta sudačke nadoknade vremena.

U 86. minuti pucao je Duvnjak, zamalo pored lijeve vratnice gola Kovačića.

U 85. minuti udarac Herrere golman izbacio u korner.

U 85. minuti Kolarić je s leđa srušen u kaznenom prostoru,sudac se nije oglasio.

U 84. minuti dvije izmjene kod obje momčadi.

U 79. minuti s ruba kaznenog prostora s lijeve strane pucao je Šego, lopta je odskočila pred golom i vratar Zadro ju je skrenuo u korner.

U 73. minuti opomenut je Vinko Rozić.

U 70. minuti Šaranić je pucao po zemlji u lijevi donji kut gola Varaždina, Kovačić je loptu obranio i rukom izbacio u korner.

U 68. minuti opomena Mateju Mamiću.

U 67. minuti izmjene u obje momčadi. Kod Dinama igru je napustio Ante Crnac, a ušao Gabrijel Rukavina, a kod Varaždina umjesto Lusavca Mateo Topić.

U 65. minuti Stjepan Igrec je pogodio vanjski dio mreže.

U 61. minuti umjesto Svržnjaka u igri je Rozić.

U 59. minuti fizioterapeut Dinama utrčao je u teren kako bi ukazao pomoć Svržnjaku koji je ostao ležati na terenu. Sudac je prekinuo igru. Svržnjak je napustio igru.

U 55. minuti dvije izmene načinio je Carević, umjesto Vuka i Posavca u igri su Grgec i Herrera.

U 53. minuti opomenut je Crnac.

U 49. minuti Dinamo je izjednačio rezultat, a strijelac je bio Bartol Barišić, koji je iskoristio dobro proigravanje Frana Tomeka i došao sam pred gol Varaždina te udarcem po zemlji zatresao mrežu nemoćnog Kovačića.

U prvim trenucima drugog dijela u dobroj situaciji bio je Posavec ali njegov udarac obranio je vratar Dinama.

Drugo poluvrijeme počelo je izmjenom kod Dinama, igru je napusto Vasilj,l a ušao Svržnjak.

Kraj prvog dijela, Varaždin ima prednost nad Dinamom 1:0, golom Elezija u 40. minuti susreta. Njemu je to prvi gol za Varaždin ove sezone.

U 45. minuti udarac Vuka s lijeve strane, golman Dinama izbacio u korner s lijeve strane.

Varaždin se probudio u završnici prvog dijela i svoju premoć je materijalizirao u 40. minuti. Strijelac je bio Elezi koji je iskoristio brzu akciju Varaždina i proigravanje Vuka te udarcem po zemlji s oko 20 metara loptu poslao u desni kut gola nemoćnog vratara Zadre.

U 38. minuti nakon ubačaja s desne strane Šego je zatresao lijevu vratnicu već svladanog golmana Zadre, a odbijanac je Elezi htio petom iz prve poslati u mrežu, ali je dodao točno u ruke vratara dinama.

U istoj minuti Vuk je dobio povratnu loptu na desetak metara s desne strane, pucao po zemlji, ali točno u golmana Dinama koji je bio na travi.

U 37. minuti sa 16 metara pucao je Vuk, golma Dinama je obranio.

U 37. minuti opomenit je Kolarić.

U 36. minuti nakon kornera Teklića s desne strane pred golom Dinama u skoku je bio Posavec i glavom loptu poslao pored gola.

U 34. minuti ponovno prijeti Dinamo preko Vasilja, koji puca po zemlji iz blizine s desne strane, srećom Kovačić brani i lopta odlazi u korner. Varaždin je imao dosta sreće.

U 33. minuti akcija Ivana Šaranića po desnoj strani i udarac iskosa prema golu u ruke Kovačića.

U 25. minuti dobar proboj Šege po lijevoj strani, ubačaj po zemlji u sredinu kaznenog prostora, gdje nije bilo igrača Varaždina.

U 17. minuti nakon ubačaja Brekala iz sloboodnog udarca s lijeve strane u kazneni prostor lopta je na pet metara od gola došla na glavu Crnca, ali on ju je iako sam i neometan poslao preko grede. Sreća za Varaždin.

U tijeku je 15. minuta prekid utakmice, jer se jednom igraču Dinama, Katiniću, ukazuje pomoć.

Varaždin pokušava zaprijetiti golu Dinama napadima po lijevoj strani preko Posavca, ali za sada bez rezultata.

Prvi je zaoprijetio Dinamo i to u 3. minuti. Ante Crnac je nakon solo akcije došao s loptom na 16 metara od gola i pucao u desnu stranu gola Varaždina ali je vratar Kovačić obranio njegovu loptu.

Sudac je Andrej Burilo iz Osijeka,a pomažu mu Ivan Janić iz Iloka i Luka Vidak iz Osijeka, dok je četvrti sudac Oliver Romić iz Osijeka.

Druga momčad Dinama istrčala je u žutim dresovima, u sastavu: Zadro, Mamić,Brekalo, Milić, Katinić, Duvnjak, Šaranić,Tomek, Barišić, Vasilj i Crnac.

Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima sastavu: Kovačić, Teklić,Posavec, Vuk, Mekić, Šego, Kolarić, Stolnik,Lusavec, Senić i Elezi. Nema Igora Postonjskog, zbog tri žuta kartona.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 17 je sati počeo susret 6. kola Druge HNL između Varaždina i druge momčadi Dinama.