Utrka orijentacijskog trčanja povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti Foto: MUP

Utrka orijentacijskog trčanja povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti

| 29.11.2018. u 17:14h | Objavljeno u Sport

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenog do 15. prosinca, s ciljem upozoravanja i senzibiliziranja javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga.

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti provodi se niz različitih preventivnih aktivnosti i ciljanih preventivno-represivnih akcija u borbi protiv svih oblika ovisnosti. Takvim obilježavanjem želi se potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu i uspješno zajedničko suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Vezano uz navedeno, Policijska postaja Varaždin u suradnji s Nezavisnim sindikatom djelatnika MUP-a, u petak, 30. studenog godine s početkom u 9:30 sati organizira sportsko natjecanje u orijentacijskom trčanju. Start natjecatelja predviđen je oko 10 sati kod SŠD Varaždina u Graberju i Šetalištem pape Ivana II.

Uz sportske aktivnosti, na prostoru Graberja će svoje preventivne projekte i programe prezentirati Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Gradsko društvo Crvenog društva Varaždin i Tim za krizna stanja Crvenog križa Varaždinske županije.