Utakmicu za 5. mjesto na Arena Cupu Varaždin i Kapfenberg danas nisu odigrali Foto: ilustracija

Utakmicu za 5. mjesto na Arena Cupu Varaždin i Kapfenberg danas nisu odigrali

Varaždinske vijesti | 19.1.2024. u 11:31h | Objavljeno u Sport

Izuzetno jak vjetar, kiša i teren natopljen vodom onemogučili su odigravanje današnje utakmice za peto mjesto na Arena Cupu između Varaždina i Kapfenberga, koja je trebala početi u 11 sati.

Sudjelovanje na 10. Arena Cupu, međunarodnom turniru, kojeg su organizirali Turistička zajednica općine Medulin te Arena Hospitality Group, bilo je u sklopu desetodnevnih priprema nogometaša Varaždina u Medulinu,

Sudjelovalo je 8 klubova, raspoređenih u dvije grupe. Varaždin je bio u grupi Finera, gdje je zauzeo treće mjesto danas su trebali odigrati posljednji susret na turniru, utakmicu za 5. mjesto s trećeplasiranom momčad iz grupe Ceja, austrijskim drugoligašem Kapfenbergom.

Varaždin je u svom prvom susretu na turniru izgubio od Istre 1961 3:1 (strijelac Poldrugač), a nakon toga u drugoj utakmici odigrao 2:2 sa srpskim prvoligašem Radničkim iz Novog Beograda.

Varaždin je na tom susreta dva puta vodio, golovima Jelenića i Mitrovskog, no na kraju je završilo bez pobjednika.

U srijedu ,17. siječnja, momčad Varaždina odigrala je i posljednju utakmicu u svojoj skupini protiv momčadi Gorice. Po izuzetno teškom terenu za igru,koji je bio natopljen vodom uslijed kiše, momčadi su pružile solidnu igru u prvom poluvremenu, tijekom kojeg je na obje strane bilo i prigoda za pogotke, ali mreže se nisu zatresle.

Gorica nije iskoristila, točnije promašila je kazneni udarac, dok je najveću priliku za Varaždin imao Šego. Dogovorom trenera momčadi utakmica, zbog teškog terena i neodgovarajućih uvjeta za igru, a da bi se izbjegle moguće ozljede, nije nastavljena, već je završila nakon prvih 45 minuta rezultatom 0:0.

Tim rezultatom Varaždin je nastup u svojoj skupinu završio na trećem mjestu i trebao je odigrati utakmicu za peto mjesto na turniru protiv trećeplasirane momčadi iz druge skupine, austrijskog Kapfenberga.