Varaždin je na svom stadionu i pred svojim navijačima favorit protiv Šibenika, smatra kapetan Dario Jertec Foto: Krešimir Đurić

Utakmicu sezone sa Šibenikom Varaždin dočekuje s 2 boda prednosti, Jertec pozvao navijače

| 11.5.2019. u 18:51h | Objavljeno u Sport

Subotnji susret 25., pretposljednjeg kola Druge HNL koji će se igrati 18. svibnja od 19 sati na stadionu Varteksa i koji bi mogao dati i prije posljednjeg kola odgovor koji će se klub izravno plasirati u Prvu HNL, nogometaši Varaždina dočekuju s dva boda prednosti u odnosu na svog suparnika, momčad Šibenika, koji je u današnjem susretu 24. kola, na svom stadionu, pobijedila momčad Kustošije 2:1 (1:1), golovima u 27. i 90. minuti nadmetanja.

Podsjetimo Varaždin je jučer u zagrebačkom Sigetu, na ŠNC Stjepan Spajić, pred oko tisuću gledatelja,pobijedio domaći Hrvatski Dragovoljac rezultatom 1:0, golom Leona Benka u 50. minuti susreta, sjajnim slobodnim udarcem s oko 30 metara. Dva kola prije kraja Varaždin je vodeći na tablici s 47, a Šibenik drugi s 45 bodova.

Od 57. minute jučerašnjeg susreta  Varaždin je igrao s igračem manje jer je drugi žuti automatski crveni karton dobio Marko Stolnik, zbog prigovora sucu, odnosno kako je napisano u izvješću s utakmice, zbog nesportskog ponašanja, negodovanje pokretima i riječima "Šta si ćorav?!". Nije nam namjera braniti Stolnika, ali kada bi se po tom kriteriju igračima dodjeljivale opomene, kao što je to jučer napravio sudac Josip Lučić iz Vinkovaca, pitanje je koliko bi igrača dočekalo kraj svakog prvenstvenog susreta u drugoj HNL.

Prije toga, u 51. minuti, isključeni su pomoćni trener domaćina Nikica Miletić i trener Varaždina Branko Karačić, zbog, kako je navedeno u službenom izvješću, nesportskog ponašanja i međusobnog provociranja. Na susretu je opomenut i igrač zadnjeg reda Matej Senić, kojemu je to treća opomena, tako da Karačić za subotnji susret sa Šibenikom neće imati na raspolaganju dva važna igrača zadnjeg reda, a ni trenera možda neće biti na klupi,u slučaju kazne zbog isključenja u Zagrebu, pa bi u tom slučaju momčad na susretu protiv Šibenika morao voditi Karačićev pomoćnik Zoran Kastel.

- Imamo veliku prednost što ćemo igrati na našem terenu što ćemo imati navijače iza sebe koji će nas bodriti kao i na jučerašnjem susretu protiv hrvatskog Dragovoljca na čemu im zahvaljujem i osobno smatram da smo favoriti. Čekali smo tu utakmicu od prvog kola i da nam je netko ponudio ovakvu mogućnost objeručke bi je prihvatili a sada moramo biti frajeri i pobijediti- naglasio je kapetan momčadi Varaždina Dario Jertec.

- Hvala svim navijačima koji nas prate tijekom cijele sezone, bilo je i loših igara i znam da nije lako gledati Drugu ligu jer varaždinska je publika navikla na Prvu ligu i kvalitetan nogomet. Hvala im još jednom i pozivam navijače da dođu u subotu u što većem broju jer svaki će nam navijač biti dodatna motivacija da damo više i pobijedimo u tom, vrlo važnom susretu - zaključio je Jertec.