Trener GRK Varaždina 1930 Alan Belko vjeruje u dobru sezonu svoje momčadi Foto: Krešimir Đurić

Utakmicom protiv Bjelovara u Graberju za Dabrove večeras počinje borba za Ligu za prvaka

| 20.9.2019. u 09:46h | Objavljeno u Sport

- Vrlo sam zadovoljan odrađenim pripremama, igrači su bili maksimalno angažirani, radilo se dva puta dnevno, tako da smo imali 8 do 9 treninga tjedno uz jednu utakmicu. Memorijalni turnir Željko Pajtak Eta, kojeg smo imali u Graberju, pokazao je da imamo visoku razinu kvalitete te da možemo napraviti velike rezultate, ali isto tako i da moramo biti oprezni na nekim manjim susretima u kojima motivacija nije bila maksimalna, jer u tom slučaju lako možemo otići u negativan rezultat. Za sezonu smo spremni i s nestrpljenjem iščekujemo prvu utakmicu, u koju ćemo ući maksimalno motivirani i kvalitetni. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, s namjerom da u svakom susretu damo maksimum, a ako ćemo u tome uspjeti ne sumnjam u uspjeh i plasman u Ligu za prvaka - rekao je trener GRK Varaždina 1930 Alan Belko, najavljujući novu sezonu u Premijer rukometnoj ligi. Ona će za Dabrove početi večeras u 19:30 sati u dvorani u Graberju, utakmicom protiv Bjelovara.

Njegova izjava da će s ekipom koja je lani igrala Ligu za ostanak ove sezone pokušati dohvatiti Ligu za prvaka zvuči dosta hrabro, no trener Dabrova stoji iza onoga što je rekao.
- Ako si ne postaviš viši cilj onda bavljenje sportom nema smisla. Imamo kvalitetu i ako nas posluži zdravlje te ako će uprava popratiti momčad u ispunjavanju svojih obaveza, igrači bi mogli doći do ostvarenja željenog rezultata, plasmana u Ligu za prvaka. Prošle sam sezone govorio da ćemo ostati u Premijer ligi i to smo ostvarili, a ove sezone postavio sam stepenicu više i težit ćemo ostvarenju cilja. Naravno, neće biti tragedija ako se to ne ostvari, ali sigurno da si više ne smijemo dozvoliti da budemo u situaciji u kakvoj smo bili prošle sezone. Imamo igrački kadar koji je godinu dana stariji, imamo dva juniorska reprezentativca, tri iskusnija igrača, prema tome sedmorka je vrlo čvrsta - naglasio je Belko.

Dabrovi su imali sreće u ždrijebu, koje im je na početku lige dodijelio domaćinstvo novom članu Premijer lige, u 2. kolu gosti su kod Spačve, a u 3. i 4. kolu će biti domaćini, prvo Zametu, pa onda Dubrovniku.
- Za svaku utakmicu pripremam momčad kao da će igrati finale Svjetskog prvenstva jer danas svi treniraju i postavljaju visoke ciljeve, a Bjelovar sigurno neće doći u Varaždin spuštenog garda. Otvaranje je sezone i za očekivati je čvrstu i grčevitu borbu. Nikoga se ne smije podcijeniti, pogotovo momčadi koje su ušle u rang više, a Bjelovar je to ostvario superiorno. Poduzet ćemo sve da bodovi ostanu u Varaždinu. Raspored nam je u prva četiri kola odličan jer igrat ćemo tri utakmice pred svojim navijačima i biti gosti u Vinkovcima. U tim susretima postavljaju se startni brojevi za Ligu za prvaka i ako ostvarimo maksimalan učinak bit ćemo bliže konačnom cilju - zaključio je trener GRK Varaždina 1930 Alan Belko.