Utakmica u Domašincu prekinuta zbog udara groma, 4 igrača Novog Marofa zatražit će pomoć

| 24.8.2018. u 18:15h | Objavljeno u Sport

U Četvrtoj nogometnoj ligi Skupina Čakovec - Varaždin na rasporedu su utakmice 2. kola. Momčad Novog Marofa gostovala je danas kod Dinama u Domašincu gdje je do 48. minute gubila 5:0, ali je utakmica prekinuta u 55. minuti, zbog udara groma.

- Utakmica u Domašincu prekinuta je u 55. minuti zbog udara groma na terenu za igru, kojeg su osjetili domaći i gostujući igrači te suci. Nakon konzultacija između sudaca i delegata te predstavnika klubova domaći igrači bili su voljni vratiti se na teren dok su to gostujući igrači odbili, s opaskom da su četvorica igrača ozljeđena te da će tražiti liječničku pomoć -  naveo je delegat utakmice Zvonko Novaković u Izvješću o susretu.

- Igrala se 50. minuta kada je grom udario na teren, blizu našeg kaznenog prostora, nakon čega su igrači popadali na teren, poslije čega je sudac prekinuo igru. Tako nešto, a dugo sam trener nisam još doživio. U prvom poluvremenu igrali smo normalno, a kada smo trebali izaći iz svlačionice na teren za nastavak drugog poluvremena uslijedilo je grmljavinsko nevrijeme, sijevale su munje i molili smo suca da prekine utakmicu. Ubrzo je jedan grom pogodio teren igrališta. Stradali su moji i domaći igrači koji su imali metalne čepiće na kopačkama, a drugi su, kao posljedicu udara groma, osjetili glavobolju, odnosno nisu u prvom trenutku osjećali dijelove tijele, ruke ili noge. Tijekom prekida susreta i razgovora sa sucima te delegatom odbili smo se vratiti na teren, jer su igrači osjećali posljedice udara groma. Kada je grom udario u teren uslijed energije koja je prošla terenom, mene je, koji sam sjedio na klupi za pričuvne igrače, jaka sila podigla u zrak te sam glavio udario u krov kabine tako da sam imao posjekotinu na glavi - rekao nam je trener Novog Marofa, Milan Miketek.

Županijski derbi igrat će se sutra od 17.30 sati u Ludbregu, između domaće Podravine i Bednje iz Beletinca. Sutra će se još sastati Nedelišće i Mladost Komet.

Glavnina utakmica na rasporedu je u nedjelju, kada će od 10 sati Varteks biti gost Sloge u Čakovcu. Od 17:30 sati Nedeljanec će ugostiti momčad Rudara iz Murskog Središća, Jalžabet će biti domaćin Pušćinama,Dubravka Zagorac će na svom igralištu u Turčinu dočekati Polet, a još će igrati Međimurec i Omladinac.