Utakmica s Finskom u Varaždinu bit će spektakl

Sponzorirani članak | 17.3.2022. u 11:40h | Objavljeno u Sport

Kao što znamo, neizvjesnost oko toga tko će biti protivnik Hrvatske u rukometnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo okončana je prije reda zbog zbivanja u Ukrajini. Naime, Hrvatska je trebala igrati s pobjednikom ogleda između Ukrajine i Finske, a zbog nemogućnosti okupljanja i općenito natjecanja ukrajinskih rukometaša, Finskoj je osiguran automatski prolaz.

Svi koji donekle poznaju rukomet složit će se da je Finska znatno slabija reprezentacija od Ukrajine, a prve procjene kladionica, poput onih na onlinekladionice.com, uglavnom su složne u tome i na Hrvatsku se gleda kao apsolutnog favorita u oba susreta s Finskom. Iako možda neće biti prevelike rezultatske napetosti u te dvije utakmice, nama će posebno drag i privlačan biti onaj uzvratni jer bi se trebao odigrati u Varaždinu.

U sličnoj situaciji je i ženska reprezentacija

Igrom slučaja, kuglice ždrijeba za Europsko prvenstvo u rukometu za žene u istu su skupinu s Ukrajinom stavile i žensku hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja sada zapravo nije sigurna kako će se rasplesti situacija u njezinoj skupini. Rukometašice su na dva osvojena boda iz četiri utakmice jer su slavile samo protiv Češke, dok su dvaput gubile od Francuske te jednom od Ukrajine.

Za pretpostaviti je da će pobjeda protiv Češke u domaćoj dvorani biti dovoljna za plasman, no trebalo bi još sačekati da se situacija u svojoj potpunosti rasplete kako bismo mogli znati više.

Reprezentacija se okupila u Varaždinu

Hrvatska se reprezentacija na čelu s izbornikom Hrvojem Horvatom već okupila u Varaždinu gdje odrađuje kraće pripreme za susrete koji je s Finskom očekuju u travnju. Tu su i neka imena koja nismo gledali na Europskom prvenstvu u siječnju, a navijači su njihovo prisustvo na pripremama pozdravili s oduševljenjem.

Može se reći da se stvara jedna sjajna atmosfera u reprezentaciji i to je samo još jedan od razloga zašto bi dvomeč s Finskom trebao biti praznik rukometa za ljubitelje tog sporta u Hrvatskoj, a ponajviše u Varaždinu.

Prilika za iskupljenje

Malo je reći da navijači i rukometna javnost nisu bili zadovoljni načinom na koji je Hrvatska okončala svoje natjecanje na Europskom prvenstvu. Bilo je tu puno iznenađujućih rezultata, a najneugodnije iznenađenje bio je poraz od Crne Gore. Sve je kulminiralo jednom užarenom raspravom u kojoj su bivši reprezentativci kao Petar Metličić i Goran Šprem nizom neugodnih pitanja “rešetali” izbornika Horvata zbog neuspjeha koji je reprezentacija proživjela na Europskom prvenstvu.

Utakmica u Varaždinu na rasporedu 16. travnja

Uzvratna utakmica s Finskom će se, kao što smo rekli, odigrati u Varaždinu, a ona će početi 16. travnja u 18 sati. Za očekivati je da u njoj ne bi trebalo biti neke rezultatske napetosti jer Finska je ipak reprezentacija koja nema neki zapaženi uspjeh u rukometnom svijetu. To samo znači da bi mogli u ovoj utakmici vidjeti neka nova mlada imena jer evidentno je da Horvat želi izgraditi reprezentaciju za budućnost.

Bilo kako bilo, gledati Hrvatsku i rukometaše uvijek je uzbudljivo i jedno divno iskustvo, a sada će i Varaždinci moći biti dio tog iskustva.