Uspostavljena suradnja STK Varaždin i pokrajnske asocijacije iz Linza

| 5.1.2018. u 12:20h | Objavljeno u Sport

STK Varaždin ostvario je hvale vrijednu suradnju s Oberosterreichischer Tischtennisverband,  pokrajinskom stolnoteniskom asocijacijom iz Linza u Austriji. U oom, prvom tjednu nakon Nove godine varaždinski je klub ugostio mlade stolnotenisačice i stolnotenisače iz Austrije.

U goste je stiglo 8 mladih austrijskih natjecatelja, dvije juniorke i dva juniora, te tri kadetkinje i jedan najmlađi kadet, u pratnji dva trenera. Kroz pet dana intenzivnog rada razmijenjena su mnoga znanja i iskustva između austrijskih trenera i trenera STK Varaždina Saše Suhodolčana u radu s mlađim kategorijama, dok su kadeti i juniori imali priliku za usavršavanje svoje tehnike kroz rad i sparinge s kolegama iz druge zemlje.

U radu i treningu pomogle su i prvotimke STK Varaždin Petra Petek i Ivana Malobabić. U organizacijskom dijelu uz STK Varaždin djelomično je sudjelovala i STK Ljubešćica, te je nekoliko treninga održano i u dvorani u Ljubešćici.

Suradnja između STK Varaždina i Oberosterreichischer Tischtennisverbanda nastaviti će se i to već na ljeto, kada će najbolje stolnotenisačice i stolnotenisači STK Varaždina otići na uzvratni posjet u Linz.