USPJEŠNA 2021. Članovi Fight Cluba Kovačić nastupili na ukupno 19 natjecanja, no to nije sve

VV | 5.1.2022. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Iako je teška epidemiološka situacija u sportu, članovi Fight Cluba Kovačić u 2021. godini su nastupili na 19 natjecanja, organizirali 3 seminara – jedan međunarodni, odradili utrku Grada Anđela, među ostalim pothvatima prošle godine.

U boksu su nastupili na prvenstvima Hrvatske za kadete, juniore, mlađe seniore i prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke. Također, nastupili su na svih 6 kola Prve hrvatske boksačke lige gdje su u juniori i kadeti osvojili četvrto mjesto u konkurenciji 44 hrvatska kluba. Imaju dva viceprvaka Hrvatske, juniora Bornu Tuka i kadeta Gabrijela Smotara. Također Gabrijel Smotar je osvojio zlato na međunarodnom turniru Zagreb open. U boksu od dvadesetak natjecatelja samo su dvoje mlađi seniori, ostali svi su kadeti i juniori jer klub je isključivo posvećen radu s mladima. Druga godina u boksu i već je osvojeno četvrto mjesto u Prvoj hrvatskoj ligi, samo bod do trećeg mjesta.

U savateu je uprava kluba procijenila da preskoče prvenstvo za kadete zbog epidemioloških razloga. Zdravlje kadeta je na prvom mjestu. Zato je na Kupu Hrvatske za juniore i seniore klub uvjerljivo osvojio prvo mjesto i potvrdio primat u Hrvatskoj. Zlatne medalje osvojili su Patricija Šupljika, Luka Starčević, Roko Galunić, Emanuel Šprem, Lea Paska i Luka Sakač. Patrik Vučković osvojio je Kup Hrvatske za kadete s 3 uvjerljive pobjede. Prvak Hrvatske za juniore postao je Lovro Cepanec. Roko Galunić osvojio je međunarodni turnir u savateu Zagreb open. Patrik Vučković osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u karateu. Luka Sakač kao član reprezentacije Hrvatske nastupio je u Belgiji na europskom prvenstvu te osvojio treće mjesto. Nažalost, prošle godine zbog epidemije nisu mogli putovati na kickboxing turnire. BJJ ekipa je nastupila na natjecanju u Austriji gdje su osvojili dvije medalje.

Održana su tri seminara – međunarodni savate seminar gdje su nastupili borci i treneri iz Italije i Mađarske, boksački seminar s trenerom iz kluba Gladijator gym Zagreb i BJJ seminar s trenerom iz zagrebačkog kluba Grind House.

S desetak članova nastupili su na humanitarnoj utrci Grada Anđela, održalo se polaganje za karate pojaseve gdje je sedamdesettrogodišnja doktorica Inga Poje položila za crni pojas. Klupski doktor fizijatar Pavao Vlahek dobio je priznanje Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina za uspješan višegodišnji rad u FC Kovačić.

Za sve ove rezultate uprava kluba zahvaljuje svojim 7 trenera plus dva voditelja koji svakodnevno rade s tristotinjak vježbača u 12 grupa na dvije lokacije.

Uz sve obaveze u klubu teže promociji borilačkog sporta i sporta općenito uz emisiju Podcast u ringu. U 2021. godini odrađeno je 40 podcasta s gostima iz različitih sportova. U studiju Prva školske televizije gdje je boksački ring Fight Cluba Kovačić gosti su bili najrenomiranija imena varaždinskog sporta, od Željka Krajana, Marina Ranteša, Danijela Hrmana, Patrika Koščaka, Alana Runca, Nenda Golubića… Emisija ide dalje i promocija sporta i sportaša je prioritet emisije.

Iz uprave kluba na čelu s predsjednikom Tihomirom Zebecom zahvaljuju u prvom redu natjecateljima, vježbačima, trenerima, sponzorima, medijima i svima koji na neki način podržavaju rad kluba. Klub u 2022. godinu ulazi s velikim planovima, programom isključivo za mlađu populaciju kroz igraonicu i natjecanja, te rekreaciju odnosno približavanje sporta ljudima koji se nikad nisu bavili sportom. Na prvom mjestu su stručnost trenera, uvjeti rada i zadovoljstvo svakog vježbača.