Petru Petek očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Maleziji krajem veljače

Uspješan treći turnir HSTS-a u Krapini za STK Varaždin

| 31.1.2016. u 18:44h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članica STK Varaždin Petra Petek osvojila je treće mjesto na trećem turniru HSTS-a u Krapini. Nakon prvog mjesta u kvalifikacijskoj grupi, u četvrtfinalu je bila bolja od Andreje Pavlović iz zagrebačke Mladosti rezultatom 3 0. U polufinalu je povela 2 :1 protiv Klare Cakol iz Dr. Časla i tu stala, te izgubila 3 2.

Vrijedi istaknuti i četvrtfinale u kadetkinjama Tene Kovaček, s time da je kolo prije dobila najbolju mladu kadetkinju Hanu Arapović. Petek je bez obzira na ishod turnira već prije osigurala odlazak na Svjetsko prvenstvo u Maleziji krajem veljače.

Tako su igračice STK Varaždin u Krapini osvojile ukupno tri bronce. Uspjelo je to još Mihaeli Brodar u konkurenciji juniorki i Teni Kovaček kod mlađih kadetkinja.

Brodar je u svojoj grupi osvojila 1. mjesto svladavši konkurenticu za juniorsku reprezentaciju Karlu Franović rezultatom 3:2. U reprizi četvrtfinala od prije dva tjedna i 2. turnira HSTS-a ponovno je bila bolja od jos jedne konkurentice za juniorsku reprezentaciju Leone Šantek, opet rezultatom 3:2. U polufinalu je igrala s kasnijom pobjednicom Emom Marn. Sjajnom igrom povela je 1:0 u setovima i 6:3 u drugom, ali je nakon malo sreće za Marn susret otišao u korist igračice iz Aquaestila. Mihaela Brodar je potvrdila da spada medu četiri najbolje juniorke u Hrvatskoj.

U kategoriji mlađih kadetkinja Tena Kovaček je sigurnom igrom bez izgubljenog seta došla je do polufinala, gdje ju je zaustavila Janja Matijašec iz STK Ljubesćice.