Uspješan nastup Vindije na dvodnevnom turniru u Zagrebu, te u Novom Sadu

| 8.4.2016. u 08:34h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je u organizaciji KRG Leda održan dvodnevni međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici na kojem je nastupilo više od 240 natjecateljki iz 9 zemalja. Njih 70 u A programu u dijelu natjecanja LEDA CUP 2016, te njih 170 u B programu na 11. međunarodnom turniru prijateljstva.

Vindiju su u A programu predstavljale seniorka Elena Milenković koja je bila 2. u višeboju te je osvojila 1. mjesta s loptom i trakom. U kategoriji juniorki 2001. godišta nastupala je Mia Vidaković koja je osvojila 4. mjesto u višeboju te je bila 3. s obručem i loptom. U kategoriji junirki 2003. godišta nastupile su Ema Kovačić koja je osvojila 1. mjesta u višeboju, s obručem i vijačom te 2. mjesto s čunjevima i Tena Mlinarić koja je bila 2. u višeboju, s obručem i vijačom, a 3. u vježbi s čunjevima. U kategoriji 2004. godišta Tamara Artić bila je apsolutna pobjednica s 4 prva mjesta, u višeboju i sa svim rekvizitima s kojima je nastupila vijačom, obručem i čunjevima.

Drugi dan nastupile su djevojke u B programu, a Vindiju su predstavljale najmlađa naša natjecateljka Paulina Tomašković u kategoriji djevojčica 2009. godišta i osvojila je 2. mjesto među čak 15 natjecateljki. U kategorji 2007. godišta nastupila je Rea Belić-Šebečić i osvojila 18. mjesto, u kategoriji 2006. godišta nastupale su Elena Košćak i Sara Crnčec koja je bila 5. u višeboju, 3. s obručem i 5. u vježbi bez rekvizita. Elena Košćak je bila 7. u višeboju, 2. u vježbi bez rekvizita i 7. s obručem. u kategoriji 2004. godišta nastupila je Leona Pretković i osvojila 3. mjesto u višeboju, 1. je bila s vijačom i 3. s obručem. Kategorija juniorki 2003. godišta nastupala je samo s 1 rekvizitom i tu je Vindijka Kaja Bobek bila uvjerljivo najbolja vježbajući s 2,5 bodova prednosti pred drugoplasiranom natjecateljkom.

Istovremeno s ovim natjecanjem održan je međunarodni turnir pod nazivom Trofej Novog Sada u RG 2016 na kojem je Vindiju predstavljala naša druga seniorka Rea Strnad. U konkurenciji 20 seniorki Strnad je bila 4. u višeboju iza 2 Rumunjeke i predtavnice KRG Ritam Beograd, 3. mjesto osvojila je vježbajući s loptom i 6. mjesto s čunjevima.

Gimnastički klub Vindija bit će domaćin 25. višebojskog prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici u najtežem A programu koje će se održati u Areni Varaždin - mala dvorana, u nedjelju 17.04.2016. s početkom natjecanja u 10:00 h za mlađe kadetkinje, u 12:50 h za kadetkinje, otvorenje uz nastup polaznica Sportske škole RG GK Vindija u 15:30 h nakon čega odmah slijedi natjecanje junirki, natjecanje seniorki počinje u 18:20 h i proglašenje rezultata predviđeno je za 19:45 h. Prijavljeno je ukupno 44 natjecateljke  iz 9 klubova koje će izvesti po 4 vježbe iz programa višeboja za 2016. godinu.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci