Članice Baroka koje su nastupile na državnom prvenstvu u Splitu

Uspješan nastup Baroka na ekipnom Prvenstvu Hrvatske u Splitu

| 10.3.2020. u 18:23h | Objavljeno u Sport

Tijekom vikenda u Splitu je održano Ekipno A i B Prvenstvo Hrvatske za plivačice i plivače. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha i ostanka u B prvenstvu, plivačice Baroka Martina Štefinec, Anamarija Zavrtnik, Hana Ivanković, Tamara Flegar, Anamaria Cmrečak, Nika Dobovičnik i Leona Juriša i ove godine su godine ne samo ostvarile zadani cilj – ostanak među najboljih 16 plivačkih klubova u Hrvatskoj, nego su i postigle najveći uspjeh na ekipnim prvenstvima uopće.

Djevojke su zauzele ukupno 2. mjesto u B prvenstvu i pokazale da su itekako spremne nadmetati se s najboljima. Natjecanje se održalo u 50 metarskom bazenu na Poljudu, a uspjeh je još veći kada se zna da članovi Baroka cijelu godinu treniraju u 25 metarskom bazenu.

Istovremeno su članovi Baroka nastupali i na Ekipnom C prvenstvu Hrvatske u Vukovaru i u konkurenciji 12 klubova osvojili 5. mjesto. Klub su predstavljali Mario Vlahinja, Neven Lončarić, Luka Kokotec, Luka Štumberger, Lovro Pintarić i Niko Balenta. Oni su na ovom natjecanju isplivali odlične rezultate i ostvarili osobne rekorde te pokazali kako se brane boje kluba.