USPJEH Jasmina Ilijaš iz TK Marathon treća na Splitskom maratonu

VV | 28.2.2022. u 14:33h | Objavljeno u Sport

Varaždinski trkači i trkačice, članovi Trkačkog kluba "Marathon 95“, u nedjelju, 27. veljače, nastupili su na 22. Splitskom maratonu i polumaratonu, uz više od 2000 sudionika iz 42 zemlje svijeta, koji je održan pod veoma neugodnim vremenskim uvjetima uz buru i hladno vrijeme. Unatoč tome, Varaždinci su imali uspješan nastup. U maratonskoj utrci sudjelovale su dvije žene i šest muškaraca, a na upola kraćoj dionici dvije žene i sedam muškaraca.

Najveći uspjeh ostvarila je Jasmina Ilijaš, koja je u maratonskoj utrci u ukupnom poretku s rezultatom 2:58:50 osvojila treće mjesto, a ujedno je bila i najbrža od svih hrvatskih predstavnica. Utrku je uspješno završila i Lidija Vrbanić koja je osvojila ukupno 74. mjesto kod žena.

Od muškaraca najbrži član "Marathona 95“ bio je Goran Pongračić koji je osvojio i drugo mjesto u svojoj starosnoj kategoriji. Mladen Fijok i Ivan Šantek istrčali su uspješno svoj prvi maraton, a u utrci su još nastupili Mario Pongračić, Saša Moslavac i Miroslav Zebec. Ništa manje uspješni bili su i polumaratonke i polumaratonci, koji su po nepovoljnim vremenskim uvjetima istrčali utrku prema trenutačnim mogućnostima i formi.

U ženskoj konkurenciji varaždinski su klub zastupale Danijela Kaniški i Jadranka Težački, a u muškoj, prema redoslijedu ulaska u cilj, Anđelko Kušćer, Andrija Barbir, Branko Levanić, Darko Težački, Matija Kovačević, Mladen Stecević i Davor Đurinić.