Uprava NK Nedeljanec pronašla trenera koji će naslijediti Damira Maretića

| 19.6.2024. u 19:31h | Objavljeno u Sport

Nakon što se dosadašnji trener momčadi Damir Maretić završetkom prošle sezone, u dogovoru s klupskom upravom, odlučio napustiti mjesto šefa stručnog stožera, uprava NK Nedeljanec riješila je trenersko pitanje za novu sezonu.

- Zadovoljstvo nam je predstaviti novog stratega. Njegovo ime je Gordan Golik, bivši profesionalni igrač s međunarodnim iskustvom i mladi hrvatski reprezentativac. Golik je nosio dres bivšeg prvoligaša Varteksa, Lech Poznana, Zavrča, Međimurja, mlade hrvatske reprezentacije… Ne sumnjamo da će voditi klub do novih uspjeha. Dobrodošao Gordane i sretno - objavljeno je na Facebook profilu NK Nedeljanec.

Golik (39) je kao trener do sada bio angažiran u Nogometnoj školi Međimurje, NK Međimurje te je kao trener seniorka Međimurja osigurao ostanak u 1. HNLŽ, te u momčadi BSK-a iz Belice.

Posjeduje UEFA A licencu, a trenersku karijeru započeo je 2017. godine u nogometnoj školi Međimurje Čakovec, gdje je radio sa svim uzrasnim kategorijama od limača do juniora.

Nakon toga otišao je u ženski nogomet gdje je u tri godine isto prošao sve selekcije. Veliko mu je iskustvo bilo voditi žensku ekipu u prvoj ligi gdje su te sezone bez većih problema osigurali opstanak.

Vodio je i seniore NK Međimurja u 3. rangu natjecanja, kao i momčad BSK-a iz Belice. Planirano je da pripreme počnu 10. srpnja.

Damir Maretić je na klupi Nedeljanca proveo ukupno 14 sezona, četiri u prvom i deset u svom drugom trenerskom mandatu, nakon kojih je, kako je sam rekao, osjetio zasićenje i više nije pronalazio potrebnu energiju.