Trening reprezentacija uoči sutrašnjeg početka natjecanja Foto: Martin Novosel

Unatoč problemima s koronom i otkazivanjem Talijana, organizacija U-21 EP ide po planu

| 3.3.2020. u 17:08h | Objavljeno u Sport

Sutra, od srijede do nedjelje, od 4. do 8. ožujka, u varaždinskoj Areni Varaždin odigrat će se stolnotenisko U-21 Europsko prvenstvo, kojeg organizira Stolnoteniski klub Starr, pod pokroviteljstvom Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Unatoč problemima koje je prouzročilo širenje korona virusa, zbog čega su nastup na prvenstvu otkazali Talijani, organizacija prvenstva ide po planu.

- Talijanska delegacija na prvenstvu, od igrača, trenera i jedan sudac, otkazala je nastup, dok je ostalo sve po planu, osim redovnih razloga otkazivanja zbog ozljeda. Unatoč otežavajućim okolnostima, ekipa radi danonoćno u organizaciji i u koordinaciji s epidemiološkom službom, ministarstvom i ostalim službama. Pratimo situaciju, a iako nije lako raditi u ovakvim uvjetima, sve ide po planu - rekao je Ronald Ređep, predsjednik STK STaRR-a.

Na prvenstvu će mjesto Italije zauzeti Portugal. Službena ceremonija otvorenja bit će u srijedu u 18 sati, dok će se prvi susreti odigrati istog dana ujutro od 9 sati. Na prvenstvu će nastupiti 116 igrača koji će se boriti za naslove u pojedinačnoj konkurenciji, u parovima kao i mješovitim parovima.