Umjesto „Ljetnog sportskog višeboja“ ove godine avanturističko-sportski kamp „Priroda u dlanu“

Varaždinske vijesti | 15.6.2021. u 17:01h | Objavljeno u Sport

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ove godine Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji sa DŠR „Lumen“, umjesto „Ljetnog sportskog višeboja“ organizira i provodi avanturističko-sportski kamp „Priroda u dlanu“.

- Za ovo ljeto osmislili smo rekreacijsko sportski program koji predstavlja put izlaska iz teške situacije koja nas je sve zajedno, a najviše djecu, zadesila proteklih godina. Ne svojom krivicom, djeca i mladi zapali su u "okove" tehnologije koja ih je prikovala za stolice i nametnula drugačiji stil života koji sigurno ne pogoduje zdravom načinu sazrijevanja i odrastanja. Po uzoru na neke strane zemlje u kojima je boravak u prirodi odavno postao glavni mehanizam oslobađanja od stresa, odlučili smo našoj djeci uljepšati i učiniti zanimljivijim ljetne praznike te kroz kreativan kamp ispunit potrebu za svakodnevnim druženjem i kretanjem - poručuju iz Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

Termini održavanja avanturističko-sportskog kampa Priroda u dlanu su od 12.-15.07. i od 19.-22.07. ove godine,  u Lujčekovoj Hiži na Pokojcu.

Avanturističko-sportski kamp "Priroda u dlanu" je jedinstven i poseban način svladavanja i upoznavanja osnovnih
vještina boravka u prirodi i poštivanja zakona koje je ona sama propisala.

Uz upoznavanje i uživanje u ljepotama naših šuma i planina polaznicima se nudi i niz sportsko - avanturističkih aktivnosti koje će ih kroz igru i druženje poučiti čarima planine, šume te čarobnog boravka pod "vedrim nebom".

Polaznici će vrlo brzo naučiti kako kvalitetno provesti ljetne praznike, djelovati samostalno i sigurno, postati dio tima, slijediti autoritet ali i sam biti voda.

Za 5 dana boravka učenici starosti od 9-15 godina trebat će izdvojiti 1.199 kuna. Kontakt i prijave moguće su kod Tomislava Jelenskog na broj 091 892 8204 i na e-mail tomica.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.