Uključite se u 21. varaždinsku Biciklijadu koja će se održat 4. lipnja

| 29.5.2022. u 13:13h | Objavljeno u Sport

U subotu, 4. lipnja, održat će se 21. izdanje tradicionalne varaždinske Biciklijade, koju organiziraju Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklistički klub ASI i Udruga „Varaždinski biciklisti“, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Uvod u Biciklijadu bit će dan ranije, u petak, 3. lipnja, na Svjetski dana bicikla. Organizatori su u prostoriji bivšeg Levi'sa, u Školskoj ulici u centru grada, s početkom u 18 sati, pripremili edukativni film i biciklopopravljaonu s temom – promjena gume na biciklu.

21. varaždinska Biciklijada u subotu, 4. lipnja, počinje okupljanjem i prijavama sudionika od 9 sati na Kapucinskom trgu. Start Biciklijade je u 10.00 sati.

Ruta će ići od Kapucinskog trga, Ulicom Augusta Cesarca, Zagrebačkom i Gospodarskom, kroz Kućan Gornji, Kućan Donji, Zbelavu, Trnovec, Slobodnu zonu i Aquacity te pored Arene do cilja kod „Stare vage“ na Trg Matije Gupca 61. Ukupna duljina Biciklijade je oko 18 kilometara.

Prva okrjepa bit će na Aquacityju gdje će se održati akcija čišćenja zelene površine uz cestu koja od Aquacityja vodi prema firmi Colas. Polusatna akcija čišćenja organizira se u suradnji s trgovinom Decathlon koja osiguravaju okrjepu, vreće za smeće, jednokratne rukavice i odvoz prikupljenog smeća.

Potom se nastavlja biciklima prema Areni i do cilja kod hostela/kafića „Stara vaga“ gdje će biti osigurano druženje uz topli obrok za sve sudionike Biciklijade.

Za 21. varaždinsku Biciklijadu nema kotizacije, a prvih 300 prijavljenih sudionika dobit će majicu s logom Biciklijade. Ruta nije zahtjevna pa mogu sudjelovati cijele obitelji, što i jeste cilj ovog rekreativno-ekološkog druženja.

Organizatori su osigurali policijsku pratnju, vozilo hitne pomoći te vozilo za popravak eventualnog defekta na biciklu. Organizatori također podsjećaju da je obavezna zaštitna biciklistička kaciga za djecu mlađu od 16 godina.

Iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina uputili su poziv građanima da se uključe u Biciklijadu.

- U današnje vrijeme užurbanog načina života, nažalost, premalo vremena posvećujemo zdravlju i našim obiteljima. Biciklijada je savršena prilika da spojimo jedno i drugo. Tu je i ekološka komponenta kojom se promovira korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, prikladnog za svaku životnu dob; svima dostupnog, čistog i održivog načina prijevoza - poručila je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici.

VARAZDINSKA_BICIKLIJADA_2022_plakat.jpg