UGOVOR ŽIVOTA Bivši vratar Dabrova Sandro Meštrić potpisao za Kielce Foto: facebook Sandro Meštrić

UGOVOR ŽIVOTA Bivši vratar Dabrova Sandro Meštrić potpisao za Kielce

| 28.1.2022. u 16:00h | Objavljeno u Sport

Nekadašnji golman GRK Varaždina 1930, a sada slovenskog prvoligaša Ribnice Sandro Meštrić (25) potpisao je ugovor s jednim od najboljih poljskih i europskih klubova, koji je bio i prvak Europe, Kielce.

U njihove redove odlazi 2023. godine, a potpisao je do 2027. godine. Meštrić je rukometnu karijeru započeo u rodnom Knegincu, u Rukometnom klubu Kneginec, nakon čega je branio u Vidovcu i Trnovcu.

Za GRK Varaždin 1930 potpisao je 2014. godine, iz kojeg je u veljači 2021. godine otišao u francuski Pays d’Aix UC, a sada nosi dres slovenske Ribnice, trenutačno četvrtoplasirane momčadi najelitnijeg razreda slovenskog klupskog rukometa.

Jako sam sretan što se mogu pridružiti timu iz Kielcea. Ovo je jedna od najboljih momčadi na svijetu i sretan sam što sam dio nje. Klub sa sjajnim igračima i odličnim trenerom prilika je za mene da se razvijam, nadam se i da ću pomoći momčadi da ostvari ciljeve koje sam sebi zadao -rekao je Meštrić za službeni portal poljskog kluba.

Neće biti prvi hrvatski vratar u redovima poljskog prvaka. Prije njega hrvatske su boje predstavljali vratari Venio Losert, Marin Šego i Filip Ivić. Meštrić, međutim, priznaje da nije kontaktirao niti jednog od njih prije potpisivanja ugovora.

- O Kielceu nisam ni s kim razgovarao, ali gledajući rezultate, igrače koji tamo igraju i grad, mislim da je Kielce fantastično mjesto i jako zdravo okruženje za svakog igrača - rekao je Meštrić.

U sastavu Kielcea trenutačno igra Igor Karačić, a nekada su dres jednog od najboljih poljskih prvoligaša još nosili i Luka Cindrić i Ivan Čupić