UEFA odgodila EURO do iduće 2021. godine, ljeto za dovršetak nacionalnih prvenstava

| 17.3.2020. u 14:09h | Objavljeno u Sport

Europska nogometa federacija (UEFA) i službeno je odgodila Europsko prvenstvo za ljeto 2021. zbog pandemije koronavirusa. Europsko prvenstvo se trebalo održati od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine, međutim krovna nogometna organizacija Starog kontinenta je odgodila turnir za iduće ljeto.

Zbog epidemije koronavirusa ljeto će biti jedino moguće vrijeme da se, ako bude sreće, završe nacionalna prvenstva, za što je UEFA morala imati razumijevanja. Novi terminEURO-a trebao bi biti od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. u istih 12 gradova, donosi HRT.

Glavni je to zaključak velike video konferencije koju je UEFA održala danas s čelnicima svih 55 zemalja, predstavnicima Udruge europskih klubova (ECA), predstavnicima nacionalnih liga i Svjetskog sindikata profesionalnih nogometaša (FIFPro).

Sva UEFA-ina natjecanja i utakmice, uključujući prijateljske, za klubove i reprezentacije, za muškarce i žene stavljena su na čekanje do daljnjeg. Susreti play-offa za plasman na europsko prvenstvo, koji su predviđeni za kraj ožujka, igrat će se početkom lipnja, pod uvjetom da to situacija dopušta.

Osnovana je i radna skupina čiji je posao usuglašavanja kalendara za 2021. godinu u kojoj su trebala biti održana brojna druga natjecanja čiji se originalni termini preklapaju s novim terminom za odigravanje EURA.