ilustracija Foto: Dražen Novosel

UEFA dala preporuku da se sva prvenstva i kup natjecanja završe

| 21.4.2020. u 19:10h | Objavljeno u Sport

Uefa je putem video konferencije, namijenjene glavnim tajnicima svih europskih saveza, predstavila novosti po pitanju opcija koje razmatraju dvije radne skupine koje su formirane sredinom ožujka, a bave se problematikom i utjecajem epidemije koronavirusa na nogometne aktivnosti diljem Europe.

Predstavljeno je nekoliko opcija po pitanju kalendara za reprezentativna i klupska natjecanja.

Također, razgovaralo se na temu Uefinog programa HatTrick, pri čemu je Uefa naglasila svoj čvrst stav da isplate savezima budu izvršene prema planiranom tijeku.

Ponovno je snažno naglašena preporuka da se sva prvenstvena i kup natjecanja uspješno okončaju, ali Uefa će razmotriti izvanredne slučajeve ako se neka liga otkaže.

Takve posebne situacije Uefa će razmotriti kada se razviju upute vezane za sudjelovanje u europskim natjecanjima.

Video konferenciji su ispred HNS-a prisustvovali izvršni direktor Marijan Kustić i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac.

Sve potencijalne odluke vezane za ove teme bit će objavljene nakon sastanka Izvršnog odbora Uefe koji je zakazan za četvrtak, a na kojem će sudjelovati i predsjednik HNS-a Davor Šuker navodi se na službenom portalu Hrvatskog nogometnog saveza.