Udruga "Bajkom na Brege": Varaždinci biciklima osvojili Velebit!

VV | 22.6.2021. u 11:35h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Brdsko-biciklističkog kluba Senj i Turističke zajednice grada Senja održana je 18. po redu tradicionalna MTB utrka pod nazivom "18. Uspon na Zavižan".

Članovi varaždinske zajednice i zaljubljenici u brdski biciklizam pod nazivom "BnB - Bajkom na brege" sudjelovali su u utrci na Zavižan, koja je okupila više od 300-tinjak brdskih biciklista iz cijele Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Start utrke bio je iz centra Senja uz more s 0 metara nadmorske visine, a cilj utrke kod planinarkog doma na Zavižanu na 1.594 metara nad morem. Dužina staze tj. uspon koji je trebalo savladati - 38 kilometara. No, ovisno o fizičkoj pripremljenosti, moglo se startati i s 800 metara nad morem iz mjesta Krasno, a taj uspon do vrha Velebita iznosio je 20 kilometara.

Članovi BnB-a su podjelili snage i neki su krenuli iz Senja, a neki iz Krasnog. Svi su uspješno završili utrku i kako sami kažu "bez obzira na zahtjevan i težak uspon, sve se isplati kad dopedaliraš do vrha Velebita jer je tada zadovoljstvo potpuno a osječaj neopisiv". Naravno, uz neopisivo prekrasan pogled sa Velebita na obalu i more, otoke i Nacionalni park Sjeverni Velebit neizbježno je i jedno hladno Velebitsko pivo. 

-Najljepši je spust biciklima sa vrha Velebita kada uživaš u pogledu i kada znaš da se sva muka na uspunu isplati prilikom spusta. Kako je ova utrka bila rekreativnog karaktera i rezultati su u drugom planu bilo je važno sudjelovati i promicati brdski biciklizam kao fizičku aktivnost za očuvanje i unaprijeđenje zdravlja kako pojedinca tako i opće populacije. - kažu BnB-ovci.

Svojim redovnim i organiziranim vožnjama članovi sportske zajednice Bajkom na brege okupljaju rekreativce i zaljubljenike u brdski biciklizam i nastoje kroz svoje vožnje osvjestiti i potaknuti populaciju na bavljenje fizičkom aktivnošću i rekreacijom u cilju unaprijeđenja i očuvanja zdravlja.