U ždrijebu 37. zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu 48 ekipa

| 6.12.2016. u 11:20h | Objavljeno u Sport

Baš kao što smo pretpostavili, broj ekipa sudionika ovogodišnjeg Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu dodatno je porastao od završnog dana prijava do dana ždrijeba koji će biti održan večeras, s početkom u 19 sati, u caffe baru Time Out u sklopu Arene Varaždin.

S prijavljene 42 ekipe ta je brojka narasla na 48, u „sudačkom vremenu“ svoje su sudjelovanje prijavile još zagrebačke ekipe Marin Promet i Kustošija te Videoreha iz Dugog Sela, također i Ljubešćica te varaždinski sastavi Rale i Klub 45.

Tako će čak osam zagrebačkih ekipa, šest zagorskih, dvije međimurske, dvije podravske, dvije slovenske i jedna bilogorska (Bjelovar) gostovati u Varaždinu ovog prosinca i siječnja, grad Varaždin predstavljat će 13 malonogometnih sastava, preostalih 14 dolazi iz ostalih dijelova Varaždinske županije.

Gledajući nositelje, prvi favoriti za naslov trebali bi biti prošlogodišnji finalisti Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi (lani Teatro i Podravski list) i varaždinski Automobil Lončar, uz bok njima su svakako i treći i četvrti nositelj, pobjednik iz 2013./'14. godinu Črešnjevo te zagrebački Big Bang Team (jednom drugi, jednom treći na Pan kupu). Svoju će priliku sigurno tražiti i međimurske ekipe Svježa jaja Vuk i MIP Weyland, ali i varaždinski Art metali Junajted i trnovečki Auto Florijanić – u pitanju su ekipe koje su već upisale zajedno jedno 3. mjesto (Svježa jaja) i čak šest četvrtfinala.

Među „tempirane“ bombe svakako spadaju zagorski predstavnici Centar Škudar, Graditeljstvo Merkaš i Murićevi Prijatelji, svi su oni uzeli ono najbolje iz ASO Ponosa i Mal-Gala, u tom je društvu sigurno i sjajna podravska škvadra Jelena Trade, ali i zagrebački predstavnici Marin Promet, Autopraonica Zagrepčanka i MNK Kustošija. Ne treba zanemariti ni Remetinec i Ropox, uvijek nepredvidivi Texas Auto Mak, možda i NK Varteks, sve u svemu bit će to još jedan sjajan seniorski turnir.

Kod veterana je konkurencija nešto manja brojkom, ali će barem 4-5 ekipa u veliku borbu za naslov. To su svakako lanjski finalist CB Bilikum, možda i pobjednik CB Star's & Krovišta Bosilj & LA-GO keramika (do ponedjeljka navečer još uvijek nije prijavljena ekipa zbog upitnog broja igrača), ali na uspon prema samom vrhu sigurno računaju koprivnički OPG Radiček & Petgrad & Niko-trade, standardno opasna Lepoglava, bjelovarski Heba Gradnja Invest - Nim sport, krapinski Saluti Bau pa Videoreha iz Dugog Sela…

Dosta će toga ovisiti i o tome kako će „ples kuglica“ večeras rasporediti ekipe u prvom krugu, tko će zahvaljujući lakšoj grupi uhvatiti bolji natjecateljski broj za nastavak, a tko možda već u skupini naletjeti na izravne konkurente za najviši plasman. U svakom slučaju, neizvjesnost malonogometne zimske priče u varaždinskoj Areni uz Dravu počinje već danas, ždrijebom turnira s početkom u 19 sati.