Kadetkinje OK Kitro Varaždin

U Varaždinskoj županiji najbolje kadetkinje Kitro Varaždina

| 4.5.2018. u 18:11h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Odigravanjem kadetskog prvenstva Varaždinske županije odigrana su prvenstva županije u svim dobnim kategorijama. Na turniru kadetskih ekipa nastupili su ŽOK Lepoglava, ŽOK Ivanec i OK Kitro Varaždin. Igralo se po principu svaki sa svakim na dva dobivena seta.

U prvoj utakmici Kitro Varaždin je bio bolji od Lepoglave rezultatom 2:0 (25:10,25:14). Ivanec je u drugoj utakmici pobijedio Lepoglavu također s 2:0 (25:17,25:14). Treća utakmica, koja je odlučivala o pobjedniku prvenstva, bila je sraz dviju podjednakih ekipa Kitro Varaždina i Ivanca.

U odličnoj igri obje ekipe ipak su bolje bile Varaždinke rezultatom 2:0 (25:22,25:21) i time osvojile kadetsko prvenstvo Varaždinske županije, čime su se plasirale na prvenstvo Regije Centar koje će se u nedjelju, 6. svibnja, igrati u Belici u organizaciji ŽOK Kaštel iz Pribislavca.

Ekipama je za plasman pehare uručio Vladimir Grudenić, povjerenik i koordinator svih liga mlađih uzrasnih kategorija, koji je uložio ogromni napor da se sve lige odigraju u najboljem redu.

Nakon odigranih prvenstava u svih pet dobnih kategorija ŽOK Ivanec pobjednik je u mini odbojci, maloj odbojci i mlađim kadetkinjama, a OK Kitro Varaždin bio je najbolji u kadetskom i juniorskom uzrastu. Prvenstva u mini i maloj odbojci i mlađim kadetkinjama igrala su se zajedno s klubovima iz Međimurske županije.

Zbog masovnosti i broja odigranih turnira (7) i i utakmica (112) potrebno je istaknuti ligu male odbojke (U13) u kojoj su sudjelovalo 8 ekipa što je garancija daljeg jačanja ženske odbojke na našem području. U svim kategorijama klubovi iz Varaždinske županije dobro su se plasirali na prvenstvima Regije Centar i sudjelovali su na završnicama državnih prvenstava.

Sve to pokazuje snažan zamah ženske odbojke na našem području. Klubovi okupljaju sve više igračica, a zavidna je i njihova organiziranost u čemu se posebno ističe ŽOK Ivanec.

Na jesen kreće program "Odbojka u škole" kojim Odbojkaški savez Varaždinske županije aplicira na sredstva Središnjeg državnog ureda za sport, kojim bi se sa programom mini odbojke (U-11) krenulo, uz osnovne škole gdje postoje odbojkaški klubovi i u osnovnim školama Jalžabet, Kneginec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Bednja i Kamenica, a sa ciljem da se i u tim mjestima osnuju novi odbojkaški klubovi.